Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +5 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Latviju šķērsojis iespaidīgākais kravas vilciena sastāvs Latvijas dzelzceļa vēsturē

Šonedēļ tranzītā no Krievijas uz Kaļiņingradu Latvijas teritoriju šķērsoja garākais un smagākais kravas vilciena sastāvs visā Latvijas dzelzceļa vēsturē – tā sastāvā bija 75 ritošā sastāva vienības, un vilciens kopumā svēra 7460 tonnu. Vilciens Latvijā ieradās no Pitalovas, no Rēzeknes tika nogādāts Daugavpilī, bet turienes savukārt – caur Lietuvu savā galamērķī, informē VAS Latvijas dzelzceļš (LDz).

Standarta kravas vilciens ir līdz 57 vienībām garš un nepārsniedz 6000 tonnu, bet visbiežāk pa LDz infrastruktūru pārvietojas ap 3000 tonnu smagi kravas vilcieni.

Ņemot vērā, ka šonedēļ apstrādātais vilciena sastāvs pārsniedza ierasto svaru, tā vilkšanai tika norīkotas divas divsekciju lokomotīves. Tik apjomīgas kravas tranzīts kalpoja par sava veida testu gan LDz tehniskajiem dienestiem (kustības vadības speciālistiem, dispečeriem, LDz Cargo speciālistiem u.c.), gan arī Latvijas muitas un robežsardzes struktūrām.

LDz viceprezidents tehniskās vadības jautājumos Ēriks Šmuksts atzīst, ka visi dienesti un iesaistītās struktūras sekmīgi tikušas galā ar šī kravas vilciena apstrādi. "Tas pierāda, ka spējam sekmīgi strādāt arī nestandarta situācijās, un vienlaikus apliecina, ka kvalitatīvai, mūsdienīgai infrastruktūrai ir liela nozīme. Tādēļ ļoti būtiska ir plānotā Daugavpils šķirotavas modernizācijas un stacijas attīstības projektu īstenošana, kā arī citi infrastruktūras attīstības projekti, kas nākotnē ļaus vēl vienkāršāk nodrošināt efektīvu kravu apstrādi, un līdz ar to šādu pagaidām nestandarta sastāvu apstrāde varētu kļūt par regulāru ikdienas darbu," norāda LDz viceprezidents.

 

Top komentāri

Vai šī lielība ir saprātīga?
V
Vai sākusies sacīkste par Latvijas dzelzceļa līniju sagraušanu gluži tāpat kā ar pārlādēdām baļķu vedēju mašīnām grauj Latvijas ceļus.
Ass
A
Pareizi krieviem vajadzētu dzīt savas kravas caur baltkrieviem ,lai tiek šiem Un no ostu pakalpojumiem ar atteikties
piezīme
p
Okupētā Abrene nav nekāda "Pitalova" (Pietālava).
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas