Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Lauku bibliotekāri skumīgi par LNB atteikumu

Lauku bibliotēku atbalsta biedrība (LBAB) savu ilggadējo akciju Atbalsts lauku bibliotēkām šogad bija iecerējusi noslēgt īpaši simboliski, par decembrī paredzētā gada noslēguma sarīkojuma vietu izraugoties Gaismas pili. Taču no valsts galvenās - Latvijas Nacionālās - bibliotēkas vadības saņemts laipns atteikums, kas pamatots ar "saspringtu pārkārtošanās darbu, lai pirmos četrus ēkas stāvus atbrīvotu un sagatavotu Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē vajadzībām," trešdien vēsta Diena.

Gaismas pilī izvietota viena koncertzāle ar 500 vietām un piecas dažāda lieluma konferenču zāles. Vēl divas telpas atvēlētas izstādēm. Tās visas atrodas celtnes pirmajos četros stāvos, kas "vienkāršajiem ļaudīm" nebūs pieejamas līdz pat nākamā gada septembrim. Kā iepriekš norādīja LNB Stratēģiskās attīstības nodaļas vadītājs Uldis Zariņš, tajās notiks Latvijas prezidentūras ES Padomē galvenās norises. Kultūras ministrijas (KM) pārstāve Dagnija Grīnfelde skaidro, ka to paredz starp iestādi, LNB un Latvijas prezidentūras ES Padomē sekretariātu pērn noslēgtā vienošanās: "LNB šajā laikā turpinās veikt savas pamatfunkcijas un būs pieejama lasītājiem, tomēr citi pasākumi ārpus Latvijas prezidentūras norisēm nenotiks."

LBAB valdes priekšsēdētāja Biruta Eglīte atklāj, ka sarunas par telpu nomu minētajam pasākumam ar LNB pārstāvjiem notikušas kopš oktobra un toreiz neviens neesot ieminējies, ka iecerētajā datumā konferenču zāles nebūs pieejamas. Atteikums saņemts vien martā, un tas norāda vai nu uz komunikācijas nepilnībām LNB darbinieku vidū, vai uz trūkumiem norišu plānošanā. Gaismas pils telpu sarakstā redzams, ka pasākumiem atvēlēta vēl kāda 200 kvadrātmetrus liela telpa 11. stāvā, tomēr LNB Konferenču centra vadītāja Ineta Krankale norāda, ka par tās izmantošanu lēmums vēl neesot pieņemts: "Tā nebūs gluži pasākumiem domāta telpa - iespējams, tur atradīsies bibliotēkas ekskursijas galapunkts, kā izeja uz skatu laukumu." Iespēja tur ļaut LBAB novadīt vien četru stundu garu pasākumu neesot apcerēta.

"Novados mūs uzņem ar milzīgu prieku, bet šogad cerējām skaisto mirkli atzīmēt Gaismas pilī. Tā būtu iespēja lauku bibliotekāriem apskatīties, apmīļot jauno ēku, iejusties tajā. Bet pēc LNB attieksmes un atteikuma sapratām, ka nav ko lauzties tur, kur mūs negrib," ne bez rūgtuma bilst LBAB vadītāja.

Pieejamā informācija liecina, ka virkne uzņēmumu un organizāciju savu pasākumu norisei šogad ieplānojušas nomāt telpas LNB jaunajā ēkā, neskatoties uz to, ka telpu nomas cenas vēl nav zināmas.

Visu rakstu Laukiem slēgtais stikla kalns lasiet trešdienas, 14.maija, avīzē Diena

Top komentāri

Džeina
D
Interesanti zināt, kāda ir minētās biedrības tiesības runāt lauku bibliotekāru vārdā? Biedrības valdē neatradu nevienu lauku bibliotēku pārstāvi: Laima Brikmane, izdevniecību "Nordik" un "Tapals" direktora v.i; Juris Visockis, apgāda "Jumava" valdes loceklis; Jānis Leja, izdevniecības „Avots” direktors; Viesturs Serdāns, izdevniecības „Lauku Avīze” valdes priekšsēdētājs; Dzintra Punga, Jelgavas Zinātniskās bibliotēkas direktores pienākumu izpildītāja; Māra Svīre-Kaijaka, rakstniece
jautājums
j
vai Biruta Eglīte=laiku bibliotēkas?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas