Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

LDDK par 2011.gada kļūdu nosauc nespēju uzraudzīt komercbanku darbību

Viena no 2011.gada lielākajām kļūdām bija nespēja veikt komercbanku uzraudzību tādā apmērā, kādā tas ir nepieciešams, lai nepieļautu tās pašas kļūdas atkārtoti, norādīja Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) pārstāve Agnese Alksne.

Tāpat par šī gada kļūdu LDDK atzina faktu, ka ārkārtas politiskās situācijas dēļ netika turpināts darbs pie mērķtiecīgām strukturālajām reformām, kas varētu sniegt lielāku finanšu ieguldījumu pēdējā konsolidētā budžeta 2012.gadam ietvaros un, iespējams, ļautu nepalielināt nodokļus un nodevas pretēji tam, par ko vienojās darba devēji ar valdību.

Tajā pašā laikā par šā gada sasniegumiem darba devēji nosauca Latvijas spēju sasnieg straujāko eksporta pieaugumu starp Eiropas Savienības valstīm, kā arī faktu, ka Pasaules bankas Doing Business 2012 pētījumā Latvija ieņem 21.vietu, apsteidzot Igauniju un Lietuvu.

"Tas pierāda, ka varam ne tikai izvirzīt, bet arī sasniegt mērķus. LDDK cer uz valdības koncentrēšanos ne tikai uz to uzņēmējdarbības šķēršļu samazināšanu, kas vērtēti Doing Business, bet uzlabos uzņēmējdarbības vidi kopumā," norādīja Alksne.

Par šā gada uzvarētāju LDDK uzskata premjerministru Valdi Dombrovski (V), kurš trešo reizi kļuva par valdības vadītāju. Savukārt gada varonis, pēc LDDK domām, ir ikviens uzņēmums, kas, neskatoties uz ekonomiskās situācijas grūtībām, turpina darboties, sniegt pakalpojumus vai ražot produktus un maksāt nodokļus Latvijas valstij.

LDDK par 2011.gada notikumiem atzinusi 10.Saeimas atlaišanu un 11.Saeimas vēlēšanas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas