Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 8. jūnijs
Mundra, Frīda, Frīdis

LDz saņem aizdevumu 26 miljonu apmērā infrastruktūras atjaunošanai un modernizācijas projektiem

VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) parakstījis līgumus ar AS SEB banka un Somijas vadošās finanšu pakalpojumu kompānijas bankas OP Corporate Bank plc. Latvijas filiāli par ilgtermiņa aizdevumu izsniegšanu 26 miljonu eiro apmērā infrastruktūras atjaunošanas un modernizācijas projektu īstenošanai, portālu Diena.lv informēja LDz.

Vienošanās paredz, ka AS SEB Banka izsniegs aizdevumu 10,195 miljonu eiro apmērā ar līguma termiņu uz desmit gadiem. Savukārt OP Corporate Bank plc Latvijas filiāle izsniegs aizdevumu 16 miljonu eiro apmērā, aizdevuma termiņš būs septiņi gadi.

Banku izsniegto finansējumu LDz ieguldīs sliežu ceļu kapitālajos remontos, pārmiju pārvedu nomaiņā, optisko tīklu izbūvē un dzelzceļa tehnoloģisko ēku kapitālajā remontā. Tāpat šogad par šiem līdzekļiem paredzēts remontēt dzelzceļa pārbrauktuves, jo intensīvās autotransporta kustības rezultātā tās ir nolietojušās. Šogad plānoti arī vairāku dzelzceļa staciju ēku kapitālie remonti, piemēram, Gulbenes stacijai atjaunos fasādi, Liepājas stacijai nepieciešams jumta konstrukcijas kapitālais remonts, bet Pārogres stacijā plānots izbūvēt piekļuvi cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līderība pozitīvā nozīmē ir ārkārtīgi svarīga

Par to, kādēļ sestdien jāpieceļas un jāaiziet nobalsot par personībām, kas iespējami efektīvāk spēs pārstāvēt Latvijas intereses Eiropā, vēsturnieku Gati Krūmiņu intervē Agnese Margēviča

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas