Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna
Ventspils mērs Aivars Lembergs

Lembergs neļaus Latvijā samazināt nodokļus, prognozē bijušais finanšu ministrs

Finanšu ministrijas piedāvātais plāns par darbaspēka nodokļu samazināšanu ir pareizs, taču tas netiks īstenots, jo to nepieļaus valdošajā koalīcijā ietekmīgais Ventspils mērs Aivars Lembergs. Par to ir pārliecināts bijušais finanšu ministrs Andris Vilks, kurš atsaucas uz savu politisko pieredzi, ziņo TV3 ziņas.

Telefonsarunā ar TV3 ziņām pašreizējais Eiropas Investīciju bankas direktors Vilks uzsvēra, ka piedāvātā reforma, kuras centrā ir iedzīvotāju ienākuma nodokļa samazināšana līdz 20% un neapliekamā minimuma celšana līdz 300 eiro, ”nav nekas jauns.”

Darbaspēka nodokļus mēģināts mazināt arī iepriekš, taču vienmēr bijusi liela pretestība no pašvaldībām, kam tas ir galvenais ienākumu avots.

Zinot Lemberga kategorisko nostāju nepieļaut pašvaldību naudas avota samazināšanos, Vilks pauž arī izbrīnu par finanšu ministres Danas Reiznieces- Ozolas virzīto reformu, kuru ”partijas saimnieks kategoriski nekad nepieļaus.”

”Es atceros, cik sarežģītas bija sarunas par jebkāda veida izmaiņām iedzīvotāju ienākumu nodoklī. No Lemberga puses būs pilnīgi skaidrs uzstādījums neko tādu neatbalstīt. Zinot šo nostāju, mani izbrīna finanšu ministres Danas Reiznieces-Ozolas nostāja iet ar kaut ko tādu, ko partijas saimnieks kategoriski nekad nepieļaus!” saka Vilks.

Savukārt Lembergs par reformu izsakās izvairīgi, jo Lielo pilsētu asociācijā neesot iesniegti rakstiski dokumenti. Sākotnējos aprēķinus viņš sauc par ”vieglprātīgu uzmetumu.”

”Mēs nevaram analizēt romānu, kurš vēl nav uzrakstīts! Tas, ka kāds saka – romāns ir optimistisks, tur ir par mīlestību, neder. Iedodiet man romānu, kas saucas ”Nodokļu reforma un tās gaidāmie tautsaimnieciski rezultāti” un tad runāsim! To, ko pirms dažām dienām iesniedza Latvijas Banka, ir tāds mazliet vieglprātīgs uzmetums,” uzskata Lembergs.

Top komentāri

aha
a
a priekš kam tad ir FM, ja visu nosaka Lembergs?
???
?
Pagaidiet bišķiņ, tūlīt beigsies pašvaldību velēšanas, ZZS, izmantojot Danas ieceres, iebrauks vairākās pašvaldības vadībā un tad viss stauji mainīsies. Izrādīsies, ka tomēr aprēķini rāda, ka nevar strauji mainīt sistēmu, no paredzētām nodokļu izmaiņām paliks tikai palielinājumi, nu tie, kas domāti, kā kompensējošie mehānismi. Vai tad Kučinska valdība nav tikko, pēdējā nedēļā mainījusi spēles noteikumu ar sociālā nodokļa iemaksām un mikro nodokli. Neesiet naivi, visu nosaka vēlēšanu tuvošanās un nekas vairāk, jo nodokļu apjomus nosaka birokrāti, kas visu mūžu dzīvo no nodokļu maksātāju naudas un valsts aizņēmumiem, viņi taču nešaus sev kājā.
es
e
lembergs pēc likuma nav ventspils mērs latvija arvien vairāk slīgst korupcijas purvā
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas