Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Lembergs sūdzēsies NATO virsvadībai par jūrnieku uzvedību Ventspilī

Ventspils mērs Aivars Lembergs (Latvijai un Ventspilij) plāno nosūtīt vēstuli NATO ģenerālsekretāram Andersam Fogam Rasmusenam, lai informētu par nepieņemamo NATO jūrnieku uzvedību Ventspilī pagājušās nedēļas nogalē, kas, viņaprāt, diskreditē NATO dalībvalstu prestižu iedzīvotāju acīs, aģentūru LETA informēja Lembergs.

NATO un Eiropas Savienības valstu karakuģu vizītes laikā pagājušās nedēļas nogalē administratīvi tika sodīti divreiz vairāk cilvēku nekā iepriekšējo Pilsētas svētku laikā, kad Ventspili apmeklēja 150 reizes vairāk jeb 130 000 viesu. Ja neskaita aizrādījumus, Ventspilī pagājušās nedēļas nogalē administratīvais sods piemērots 23 sabiedriskās kārtības noteikumu pārkāpējiem.

"NATO jūrnieki Ventspilī uzvedās cūciski, ignorējot Latvijas likumus un Ventspils pašvaldības saistošos noteikumus. Viņi apdzērušies urinēja sabiedriskās vietās un uz skatlogiem, vēma un lietoja alkoholu sabiedriskajās vietās, kas nav atļauts. Tāpat viņi plūca ziedus no apstādījumiem, lai dāvinātu tos ielasmeitām. Viņi uzvedās kā okupanti, kas neatzīst Latvijas suverenitāti un likumus," norādīja Lembergs.

Savukārt, atbildot uz repliku, ka aizvadītās nedēļas nogalē Ventspilī kautiņos cietuši NATO jūrnieki, Lembergs pieļāva, ka šādi acīmredzot vietējie iedzīvotāji aizstāvējuši sievietes no jūrnieku uzmākšanās.

Lembergs rīt plāno nosūtīt vēstuli NATO ģenerālsekretāram, kā arī vēstules kopijas Latvijas Aizsardzības ministrijai un Ārlietu ministrijai, norādot, ka šāda jūrnieku uzvedība nav pieņemama un grauj NATO valstu prestižu iedzīvotāju acīs.

Lembergs jau iepriekš, komentējot iespējamo NATO karaspēka izvietošanu Latvijā, neizteicās glaimojoši. Piemēram, viņš norādījis, ka "Ventspilij tas būtu ļoti izdevīgi. Atbrauks 1000 NATO karavīri, un pilsētā strauji palielināsies prostitūtu skaits. No tā ieguvēji būs kafejnīcas, restorāni un prostitūtas".

Kā ziņots, pagājušās nedēļas nogalē Ventspilī notikuši vairāki incidenti, kuros cietuši starptautiskajā mīnu meklēšanas operācijā Open Spirit 2014 iesaistītie jūrnieki. Vissmagāk cietis kāds nīderlandietis, kurš ar nopietnu galvas traumu ievietots Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas reanimācijas nodaļā.

Agrā svētdienas rītā Neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķi slimnīcā nogādājuši 21 gadu vecu Nīderlandes jūrnieku ar smagu galvas traumu, sejas kaulu lūzumiem un smadzeņu tūsku, aģentūra LETA uzzināja slimnīcā. Bezsamaņā esošais jaunietis ievietots slimnīcas reanimācijas nodaļā. Pašlaik viņa stāvoklis ir "grūts, bet stabils", atzina Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas galvenā ārsta vietnieks Olafs Ķeņģis.

Jūrnieks bija cietis incidentā netālu no kādas izklaides vietas Ventspilī. Aizvadītajās brīvdienās slimnīcas traumpunktā medicīniskā palīdzība sniegta vēl dažiem NATO jūrniekiem, kuri iekūlušies incidentos, par spīti brīdinošām rekomendācijām, apmeklējot naktsklubus Ventspilī. Pārējo cietušo traumas gan bijušas salīdzinoši vieglākas un pēc medicīniskās palīdzas saņemšanas uzturēties slimnīcā viņiem vairs nav bijis nepieciešams, informēja galvenā ārsta vietnieks.

Jau ziņots, ka no 9.maija līdz 22.maijam Latvijā norisinās starptautiskā mīnu meklēšanas operācija "Open Spirit 2014". Tās sākumfāzē pagājušās nedēļas nogalē Ventspils ostā bija pietauvojušies NATO kuģi. Operācijā piedalās pavisam 26 karakuģi no NATO un Eiropas Savienības valstīm - ASV, Vācijas, Francijas, Dānijas, Zviedrijas, Igaunijas, Lietuvas, Norvēģijas, Beļģijas, Somijas, Polijas, Nīderlandes, Kanādas un Portugāles pretmīnu cīņas vienības. Dalībai mācībās uzaicināti arī novērotāji no Ķīnas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas