Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Lēmumus saistībā ar pārkāpumiem Stradiņa slimnīcā pieņems pēc KNAB lēmuma

Veselības ministre Ingrīda Circene (Vienotība) pagaidām atturas no plašākiem komentāriem par nelikumībām Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcā, kamēr nav saņemts Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) atzinums.

Intervijas Latvijas Radio ceturtdien Circene vien norādīja, ka par tām informācija ministrijai bijusi jau vasarā, tādēļ arī sākta izmeklēšana un pēcāk pieaicināts KNAB. Tagad tiek gaidīts KNAB atzinums, un tikai pēc tam tiks lemts par tālākiem soļiem.

"Ceram, ka tuvākā laikā saņemsim arī šos vērtējumus un slēdzienus," pauda Circene.

Uz jautājumu, kādēļ slimnīcas valdes priekšsēdētāja Rūta Valtere, pret kuru sākta krimināllieta, nav atstādināta no amata kaut uz izmeklēšanas laiku, ministre norādīja - situācija pārrunāta arī ar kapitāldaļu turētāju un nolemts, ka lēmums tiks pieņemts tikai pēc slēdziena saņemšanas no KNAB. Kamēr nav oficiāla dokumenta, kas apstiprina vai noliedz Valters vainu, "tīri uz emociju pamata" lēmumus nevar pieņemt, klāstīja Circene.

"Ja mēs nevērtētu šo situāciju nopietni, tad tā būtu tikai Veselības ministrijas iekšējā pārbaude un ar to arī viss beigtos," piebilda ministre.

Jau vēstīts, ka pati slimnīcas vadītāja ziņas par fiktīvu līgumu slēgšanu dēvē par apvainojumiem un apmelojumiem. Viņa gan atzīst, ka līgums ir slēgts, taču tas esot noticis saskaņā ar slimnīcas reglamentu.

"Es pieļauju, ka patreiz [tās] ir atsevišķu interešu kaut kādas virzības un kaut kādi mēģinājumi," teica Valtere, kura šīs ziņas saista ar lielajiem būvniecības līgumiem, ko sākusi slimnīca.

Vēstīts arī, ka pret Valteri sāktā krimināllieta saistīta ar iespējamu fiktīva līguma slēgšanu, kas varētu būt ļāvis pašai Valterei tikt pie tūkstoš latiem, liecina LTV raidījuma de facto rīcībā esošā informācija. Savukārt Veselības ministrija pārbauda arī citus noslēgtos līgumus, lai pārliecinātos, vai notikušais nav daļa no sistēmas.

Veselības ministrija lēmumu par slimnīcas valdes tālāko likteni iepriekš solīja pieņemt ceturtdien, 19.decembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas