Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Levits: Rail Baltica projektam realizācijas gaitā piešķirama augstāka politiskā prioritāte

Dzelzceļa projektam Rail Baltica realizācijas gaitā piešķirama augstāka politiskā prioritāte, uzskata Valsts prezidents Egils Levits.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejā, valsts pirmā amatpersona šodien Rīgas pilī tikās ar RB Rail valdes priekšsēdētāju Agni Drīksnu, apspriežoties par lielākā Baltijas infrastruktūras projekta Rail Baltica aktuālajiem jautājumiem.

Puses pārrunāja Rail Baltica projekta gaitu trīs Baltijas valstīs, uzsverot projekta nozīmību gan Baltijas reģionālajā, gan visas Eiropas līmenī. 

Drīksna informēja prezidentu par projekta pārvaldības un ieviešanas aktualitātēm, dialogu ar iedzīvotājiem un pašvaldībām. Tāpat tika apspriesta Somijas un Polijas ieinteresētība projekta realizēšanā. Levits interesējās par projekta finansiālajiem, starpnozaru un tiesiskajiem aspektiem.

Valsts prezidents uzsvēra, ka Rail Baltica sekmīgai realizācijai nepieciešama augstāka politiskā prioritāte un starpnozaru un institūciju sadarbība".

LETA jau rakstīja, ka Rail Baltica projekts paredz izveidot Eiropas standarta sliežu platuma dzelzceļa līniju no Tallinas līdz Lietuvas un Polijas robežai, lai tālāk ar dzelzceļu Baltijas valstis būtu iespējams savienot ar citām Eiropas valstīm. Baltijas valstīs plānots izbūvēt jaunu, 870 kilometru garu Eiropas sliežu platuma (1435 milimetru) dzelzceļa līniju ar vilcienu maksimālo ātrumu 240 kilometri stundā.

Paredzēts, ka Rail Baltica izmaksas sasniegs 5,8 miljardus eiro, ieskaitot atzaru, ko nolemts izbūvēt starp Kauņu un Viļņu. Daļa izmaksu tiks segtas no Eiropas Savienības līdzekļiem. Plānots, ka Rail Baltica dzelzceļa līnija būs gatava satiksmei 2026.gadā.

Top komentāri

Ass
A
Tātad tagat tam dzelzceļam ta prioritāte ir zema?Interesanti kam vel es vajadzigs tas dārgais ,ātrais tramvajs un kurs no Eiropas (izņemot Baltiju) ir gatavs maksāt par nevajadzīgu un dārgu projektu!
tikai korupcija
t
Rail Baltica ir korupcija un kaitniecība Latvijai
solon
s
Ir jau saprotama vēlme izbūvēt arī tiltu uz Mēnesi, bet kundziņi negausīgie, kas maksās par tā uzturēšanu?! Manuprāt, šo projektu bīda mantrausība pāri visam! Bet pēc mums - kaut ūdens plūdi! - tāds varētu būt šī kārtējā mega projekta moto.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas