Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Levits būtu gatavs sniegt padomu valsts institūcijām un amatpersonām

Valsts prezidenta vēlēšanās kandidējušais Eiropas Savienības (ES) Tiesas tiesnesis Egils Levits paudis gatavību nepieciešamības gadījumā sniegt savu padomu valsts institūcijām un amatpersonām.

Vaicāts par jaunievēlētā Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa plānu valsts stratēģiskajai attīstībai veidot Konsultatīvo padomi, kurā darbosies uzņēmēji, zinātnieki un pašvaldību pārstāvji, un gatavību to vadīt, Levits tikai norādīja, ka vispirms jaunajam Valsts prezidentam ir jāstājas amatā.

"Kad viņš būs iestrādājies, tad viņš varēs tuvāk pateikt, kādi būs viņa konkrētie plāni un vajadzības," izvairīgi norādīja Levits. "Neatkarīgi no līdzdalības dažādās komisijās es savu valstisko un zinātnisko darbu sabiedriskā kārtā jebkurā gadījumā turpināšu tāpat kā līdz šim jau kopš valsts atjaunošanas, un arī turpmāk neliegšu valsts institūcijām vai amatpersonām savu padomu, ja tas tiek lūgts," viņš sacīja, piebilstot, ka pēc 2018.gada konkrētu politiskās darbības plānu patlaban nav.

Savukārt, taujāts, kādas sekas notikušās Valsts prezidenta vēlēšanas atstās uz politiskajiem procesiem Latvijā un partiju savstarpējai darbībai, ES Tiesas tiesnesis pauda viedokli, ka sabiedrībā pieaugs pieprasījums pēc godprātīgas politikas.

"Vai pašreizējās partijas uz to spēs attiecīgi reaģēt, nezinu. Laiks rādīs," viņš sacīja.

Kā ziņots, 3.jūnijā notikušajās Valsts prezidenta vēlēšanās uz augsto amatu kandidēja ES Tiesas tiesnesis Levits, parlamentārieši Mārtiņš Bondars (LRA) un Sergejs Dolgopolovs (Saskaņa), kā arī aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis. Valsts prezidenta vēlēšanās uzvarēja Vējonis, bet Levits "izkrita" pirms pēdējā balsojuma, kurā par Vējoni nobalsoja 46 deputāti, bet par Levitu - 26.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas