Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Levits dodas darba vizītē uz ASV, lai piedalītos ANO Ģenerālajā asamblejā un Pasaules ekonomikas forumā

Valsts prezidents Egils Levits svētdien dodas darba vizītē uz ASV, lai piedalītos ANO Ģenerālajā asamblejā Ņujorkā, ANO Klimata samitā un Pasaules ekonomikas forumā, aģentūrai LETA pavēstīja Valsts prezidenta kancelejas komunikāciju speciālists Uģis Kozlovskis.

Levita darba vizīte ilgs līdz 27. septembrim.

24.septembrī paredzēta Levita runa ANO Ilgtspējīgas attīstības samitā. Uzrunājot ANO Ģenerālo asambleju, Valsts prezidents plāno uzsvērt starptautisko tiesību, likuma varas, klimata un digitālo izaicinājumu jautājumus. ANO Ģenerālajā asamblejā paredzēta arī tikšanās ar ANO ģenerālsekretāru Antoniu Gutērrešu un ANO Jauniešu organizāciju.

ANO Ģenerālās asamblejas laikā Levits tiksies ar Horvātijas prezidenti Kolindu Grabaru-Kitaroviču, Moldovas prezidentu Igoru Dodonu, Austrijas prezidentu Aleksandru van der Bellenu, Norvēģijas Karalistes Ministru prezidenti Ernu Solbergu un Gruzijas prezidenti Salomi Zurabišvili. Tāpat paredzēta pieņemšana pie ASV prezidenta Donalda Trampa, kā arī tikšanās ar Pasaules ekonomikas foruma dibinātāju un izpilddirektoru profesoru Klausu Švābu.

Darba vizītes laikā Egils Levits plānojis tikties arī ar ASV Nacionālās ārpolitikas komitejas prezidentu Džordžu Švābu un domnīcas "Atlantijas padome" pārstāvjiem, viesoties Kolumbijas Universitātē un Prinstonas Universitātē, lai diskutētu ar studentiem un mācībspēkiem, tikties ar Amerikas latviešiem, kā arī piedalīties latviešu mākslinieces Vijas Celmiņa izstādes atklāšanā.

Levitu vizītē pavadīs arī viņa kundze Andra Levite. 24. septembrī Levite Ņujorkas Publiskajai bibliotēkai dāvās Latvijas grāmatas.

Top komentāri

:)
:
Beidzot mums atkal ir prezidents par kuru nebūs kauns sakarīgi domājošiem un dusmas Latvijas nelabvēļiem.
Latgalīts
L
Beidzot latviešiem ir prezidents, kurš nav hūtes ieliktenis un par kuru nebūs jāsarkst.
mēģināts nav zaudēts
m
Patiešam prieks lasīt par tādi Latvijas prezidenta dienaskārtību Amerikā - ne tikai parunāšana no ANO tribīnes, kas ir rituāla, bet reāla iepazīšanās ar valstu prezidentiem un premjeriem, ieskaitot pašu Trampu. Cik daudz laika nogulēts, pateicoties ZZS partijnieku nekaunībai.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas