Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Levits un citu NATO dalībvalstu vadītāji nākamnedēļ tiksies samitā Londonā

Latvijas Valsts prezidents Egils Levits kopā ar citu NATO dalībvalstu vadītājiem tiksies alianses galotņu sanāksmē Londonā, aģentūra LETA noskaidroja Valsts prezidenta kancelejā.

Plānots, ka NATO 70.gadadienas samitā alianses dalībvalstu līderi apspriedīs aktuālos Ziemeļatlantiskās alianses dienas kārtības jautājumus.

NATO galotņu sanāksmes laikā Valsts prezidents kopā ar citiem vadītājiem apmeklēs pieņemšanu pie Lielbritānijas karalienes Elizabetes II, kā arī tiksies ar Lielbritānijas premjerministru Borisu Džonsonu.

Tāpat valsts pirmajai amatpersonai plānotas arī vairākas divpusējas tikšanās, piemēram, ar Kanādas premjerministru Džastinu Trudo.

Darba vizītē Valsts prezidentu pavadīs dzīvesbiedre Andra Levite. Plānots, ka vizītes laikā viņi tiksies ar latviešu diasporu Lielbritānijā, kā arī ar diasporas skolas bērniem rotās Ziemassvētku eglīti Latvijas vēstniecībā Londonā.

Valsts pirmajai lēdijai Levitei plānota arī diskusija ar veselības jomas profesionāļiem no diasporas par Lielbritānijas latviešu pienesumu ilgtspējīgai Latvijas veselības nozares attīstībai.

LETA jau vēstīja, ka četri augsta ranga avoti šonedēļ NATO apliecinājuši, ka Turcija atsakās atbalstīt NATO aizsardzības plānu Baltijas valstīm un Polijai, ja aliense nepiedāvās Ankarai lielāku atbalstu tās cīņai Sīrijas ziemeļos ar kurdu bruņoto grupējumu "Tautas aizsardzības vienības" (YPG).

Vaicāta par šo jautājumu, NATO preses sekretāre Oana Lungesku norādīja: "NATO ir plāni visu sabiedroto aizsardzībai. NATO apņemšanās visu sabiedroto drošības labā ir nelokāma."

NATO vēstnieki tomēr cer, ka izdosies panākt kompromisu, jo Ankarai arī ir vajadzīgs, lai līderi apstiprina atjaunotu militāro plānu, kurā izklāstītas detaļas tam, kā NATO izstāvēs Turciju, ja tā tiks pakļauta uzbrukumam, sacīja divi diplomātiskie avoti.

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) aicinājis nedramatizēt anonīmu avotu izplatīto informāciju par Turcijas atteikšanos atbalstīt NATO aizsardzības plānu Baltijas valstīm un Polijai.

Viņš aģentūrai LETA norādīja, ka Baltijas valstīm un Polijai, kā arī citām NATO dalībvalstīm, ir spēkā esoši aizsardzības plāni. Kā vienu no šī plāna izpausmēm ministrs minēja NATO spēkus, kas atrodas gan Baltijas valstīs, gan Polijā, gan citās dalībvalstīs.

Rinkēvičs pastāstīja, ka pašreiz aliansē notiek darbs pie risku izvērtēšanas un atbilstošas rīcības formulēšanas, ņemot vērā iespējamos riskus NATO dalībvalstīm, ieskaitot Baltijas reģionu.

Rinkēvičs pastāstīja, ka NATO notiekošās diskusijas nav tikai par Baltijas valstīm un Poliju. Tā ir diskusija plašākā kontekstā, kurā ņemti vērā arī citu reģionu drošības aspekti.

"Esmu pārliecināts, ka diskusija noslēgsies ar to, ka tiks ievērotas mūsu reģiona drošības intereses un sabiedrotie izturēsies pret to tikpat nopietni, cik nopietni mēs esam izturējušies pret viņu drošības interesēm," sacīja ministrs.

Top komentāri

zvirbulēns
z
Valsts pirmajai lēdijai Levitei plānota arī diskusija ar veselības jomas profesionāļiem no diasporas par Lielbritānijas latviešu pienesumu ilgtspējīgai Latvijas veselības nozares attīstībai. ------------------------------------- Nē, nu kaut ko idiotiskāku pārrunāt, laikam, i neizdomāt? Var tikai ierēkt! :) :)
Tona
T
Vai sis tuksdirsejs Levits, kurs jau lidzinas vislatvijas tuksdirsejai Vikenei, turpinas vinas gara izdomat latviesu valoda nesakarigus, nelogiskus vardus.......un pa tuksu notrieks Latvijas valsts nodoklu maksataju naudu? Loti ceru, ka Latvijas valdiba parskatis Latvijas prezidenta budzetu un to ieverojami, ne mazak ka 50% konsolides , lai ari sis tuksdirsejs Levits, kurs tapat ka Vikene notrieca un turpina notriekt Latvijas tautas sastradato naudu, solidarizetos ar Latvijas tautu, jo Latvija 60% iedzivotaju dzivo zem iztikas minimuma. Levit, pietiek nodarboties ar tuksdirsanu, bet ir jasoladarizejas ar latviesu naciju, kura ir pedejos 30 iedzita nabadziba, pazemojuma.
LVits
L
Izcils Prezidents un Tautas Tēvs ! Lai dzīvo Levits, lai dzīvo Latvija, lai dzīvo NATO !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ar likumu garantēs skaidras naudas pieejamību

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Kredītiestāžu likumā, kuru mērķis ir nodrošināt skaidrās naudas pieejamību iedzīvotājiem visā Latvijas teritorijā, nosakot minimālās prasības pakalpojumam, kura r...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas