Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

LIAA direktors noliedz aģentūras darbinieku iesaisti ES fondu izkrāpšanā

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) darbinieki nav iesaistīti Eiropas Savienības (ES) fondu izkrāpšanā, aģentūrai LETA uzsvēra LIAA direktors Andris Ozols.

Valsts policija otrdien aizturēja piecas personas aizdomās par aptuveni četru miljonu eiro izkrāpšanu no ES fondiem. Izskanējusi informācija, ka lietā iesaistīts Ditton holdings. Otrdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā Viens pret vienu ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro (KPV LV) teica, ka šajā lietā iesaistīti arī LIAA darbinieki.

Tomēr Ozols aģentūrai LETA uzsvēra, ka LIAA darbinieki nav iesaistīti ES fondu izkrāpšanā, bet gan viņa vadītās iestādes darbinieki sadarbojas ar Valsts policiju un pret tiem nav vērstas aizdomas.

LIAA direktors arī piebilda, ka Nemiro līdz dalībai raidījumā Viens pret vienu ar viņu neesot sazinājies. Tikmēr ekonomikas ministrs raidījumā apgalvoja pretējo.

Tāpat LIAA direktora ieskatā, ekonomikas ministra paustais raidījumā nepamatoti met šaubu ēnu uz LIAA, tādējādi iedragājot arī valsts tēlu, jo aģentūra sadarbojas ar ārvalstu investoriem.

LIAA nosūtījusi vēstuli Ekonomikas ministrijai ar lūgumu skaidrot ministra pausto raidījumā, lai LIAA to varētu izvērtēt.

Savukārt Valsts policijas policijas preses pārstāve Ilze Jurēvica aģentūrai LETA nekomentēja, vai lietā iesaistīti LIAA darbinieki. Tāpat viņa nekomentēja, vai piemēroti drošības līdzekļi otrdien aizturētajām piecām personām.

Likums paredz, ka personu var aizturēt uz laiku līdz 48 stundām. Pēc tam izmeklēšanas iestāde var izlemt, vai nepieciešams piemērot drošības līdzekli. Bargākais drošības līdzeklis ir apcietinājums, par ko pēc izmeklēšanas iestādes ierosinājuma lemj tiesa. Aģentūra LETA noskaidroja, ka Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā un Latgales priekšpilsētas tiesā pieteikumi par apcietinājuma sankciju šodien nebija saņemti.

Top komentāri

:):):)
:
Brīnišķīgs foto!
Kuzja un Muris
K
Viņš ir aizsēdējies un noguris savā amatā. Laiks būtu viņu aizrotēt uz citurieni.
un atkal jau,vainīgo nav..
u
Ja ekonomikas ministrs teica,ka ir iesasistīti tad ir..
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas