Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Lidostā Rīga apkalpoto pasažieru skaits četros mēnešos pieaudzis par 50,1%

Lidostā Rīga šogad pirmajos četros mēnešos apkalpoti kopumā 1,8 miljoni pasažierus, kas ir par 50,1% vairāk nekā attiecīgajā periodā gadu iepriekš, liecina lidostas operatīvie dati.

2023.gada pirmajos četros mēnešos apkalpoti 17 609 lidojumi, kas, salīdzinot ar pirmajiem četriem mēnešiem pērn, ir pieaugums par 13,7%.

Lidostas "Rīga" pārstāvji aģentūrai LETA norāda, ka pasažieru gaisa kuģu aizpildījums aprīlī joprojām stabili pārsniedza 75%. Populārākie galamērķi lidojumiem no Rīgas bija Londona, Helsinki, Oslo un Tallina, bet populārākās valstis - Lielbritānija, Vācija, Somija un Spānija.

Lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa uzsver, ka viena no Rīgas priekšrocībām ir plašais galamērķu skaits, kas veidots sadarbībā ar aviokompānijām, analizējot pasažieru pieprasījumu un maršrutu attīstības iespējas. No kopumā vairāk kā 100 piedāvātajiem galamērķiem šajā vasaras sezonā 42 ir unikāli regulārajiem maršrutiem, kādus nepiedāvā neviena cita Baltijas lidosta.

Kopš gada sākuma lidostu "Rīga" kā pārsēšanās punktu tālākiem lidojumiem izmantoja piektā daļa pasažieru.

Jau ziņots, ka pērn lidostā "Rīga" tika apkalpoti kopumā 5,38 miljoni pasažieru, kas ir 2,3 reizes vairāk nekā gadu iepriekš, kad tika apkalpoti 2,35 miljoni pasažieru. Kopumā pagājušajā gadā apkalpoti 54 818 lidojumi, kas, salīdzinot ar 2021.gadu, ir pieaugums par 40%. No tiem 48 427 bija pasažieru reisi, kas ir par 69% vairāk nekā 2021.gadā.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas