Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Līdz 2018.gadam Altum uzņēmēju atbalstam ieguldītā summa varētu sasniegt 800 miljonus eiro

Līdz 2018.gadam attīstības finanšu institūcijas Altum uzņēmēju un citu mērķgrupu atbalstam ieguldītā summa varētu sasniegt 800 miljonus eiro, šodien Saeimas Informācijas tehnoloģiju un inovatīvās uzņēmējdarbības apakškomisijas sēdē norādīja Altum valdes priekšsēdētājs Reinis Bērziņš.

Nepilnos 9000 uzņēmējdarbības atbalsta projektu līdz 2015.gadam ieguldīti 377 miljoni eiro, savukārt atbalsts uzņēmējiem un citām mērķgrupām no šī gada sākuma līdz 2018.gada beigām paredzēts vairāk nekā 400 miljoni eiro, kas kopā veidos apmēram 800 miljonus eiro, norādīja Bērziņš.

Altum programmas inovāciju attīstībai ir riska kapitāla instrumenti, aizdevumi un garantijas. Riska kapitāla instrumenti ļauj sniegt atbalstu gan pie idejas attīstīšanas, gan uzņēmuma izveidošanas, tālāk sekmējot arī uzņēmuma agrīno izaugsmi un paplašināšanās izaugsmi, pauda institūcijas vadītājs.

Iecerēts īstenot arī Biznesa sākšanas starta programmu, kas potenciālajiem un jaunajiem uzņēmējiem ļaus saņemt atbalstu gan konsultāciju veidā, gan saņemot naudas aizdevumu ar zemu procentu likmi. Programmai paredzēts atvēlēt 20 miljonus eiro, kurus veidos 15 miljoni eiro Altum līdzekļi jeb aizņēmums no Valsts kases, kā arī pieci miljoni eiro no Eiropas Reģionālās attīstības fonda.

Tāpat paredzēts finansēt mikro, mazos un vidējos uzņēmumus ar izaugsmes aizdevumiem, kam ir atvēlēti 202 miljoni eiro. Savukārt subordinētajam aizdevumam ar paaugstinātu kredīta risku plānots atvēlēt 30 miljonus eiro.

Apakškomisijas sēdē tika spriests par valsts piedāvātajiem finanšu instrumentiem inovāciju attīstībai. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas