Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Līdz šim Covid-19 konstatēta pieciem Valsts policijas darbiniekiem

Latvijā līdz šim jaunā koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 konstatēta kopumā pieciem Valsts policijas darbiniekiem, aģentūrai LETA pastāstīja policijas preses pārstāve Elīna Priedīte.

Vairāki policisti, kuri kontaktējušies ar saslimušajiem atrodas 14 dienu karantīnā.

Likumsargu saslimšanas rezultātā dienesta darbs netiek ietekmēts un policija turpina strādāt paaugstinātas gatavības režīmā, norādīja Priedīte.

Kopš valstī ieviesta ārkārtējā situācija Valsts policijā, tāpat kā citās valsts struktūrās, turpina ievērot epidemioloģiskās drošības prasības. Likumsargiem pieejami dezinfekcijas un individuālās aizsardzības līdzekļi. Tāpat policisti ir instruēti, kā mazināt inficēšanās risku, stāstīja Priedīte.

Jau ziņots, ka viens no saslimušajiem policijas darbiniekiem konstatēts Aizkraukles iecirknī. Konkrētā amatpersona, kura amatu apvienošanas kārtībā pilda arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) autovadītāja pienākumus, atgriezusies no ārzemēm 16.martā. Darbinieks ievēroja valstī noteiktos pašizolācijas pasākumus un, nejūtot nekādas veselības problēmas, 1.aprīlī devās uz darbu Aizkraukles iecirknī. Savukārt 9.aprīlī vīrietis, sākot darbu NMPD, nodeva Covid-19 analīzes, bet 10.aprīlī saņēma atbildi par pozitīvu rezultātu.

Tāpat ziņots, ka no citiem iekšlietu dienestiem un armijas Covid-19 iepriekš bija konstatēts vienam ugunsdzēsējam un četriem karavīriem - diviem Latvijas Nacionālo bruņoto spēku karavīriem un diviem Latvijā dienošajiem NATO karavīriem.

Covid-19 testēto skaits pēdējā diennaktī pieaudzis līdz 1406, kamēr infekcija apstiprināta deviņiem iedzīvotājiem, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Līdz šim konstatēti 675 Covid-19 inficētie, savukārt izmeklējumu kopskaits sasniedzis 31 302.

Patlaban stacionārā atrodas 45 pacienti, tajā skaitā 42 ar vidēju slimības gaitu, bet trīs pacienti ar smagu slimības gaitu. No stacionāra līdz šim izrakstīti 57 pacienti.

Top komentāri

prokurors Vioriks
p
Vaig viņus izolēt
Alberts
A
JĀ IZOLĒT
Kārtības sargs
K
Vispār jau informācija "Likumsargiem pieejami dezinfekcijas un individuālās aizsardzības līdzekļi" ir nepilnīga. Jā, vienu reizi izdeva dezinfekcijas līdzekļus, bet tie sen jau ir beigušies un jaunus neizsniedz....
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas