Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Līdz šim depozīta punktos nodoti vairāk nekā 38 000 dzērienu iepakojumu

Latvijas iedzīvotāji depozīta punktos līdz 22.februārim nodevuši 38 243 tukšos dzērienu iepakojumus, aģentūru LETA informēja uzņēmuma SIA "Depozīta iepakojuma operators" pārstāvji.

Rīgā reģistrēti 50,5% jeb 19 306 nodoto iepakojumu, savukārt Latgalē un Zemgalē fiksēti 10% no nodotā iepakojuma apjoma, kas ir zemākais rādītājs. Uzņēmums to skaidro ar vēlāku depozīta produktu piegādi mazpilsētu un lauku veikalos.

Iepakojumi nodoti kopumā 698 dažādos automātiskajos depozīta punktos, kuros uzstādīti taromāti.

"Depozīta iepakojuma operators" valdes priekšsēdētājs Miks Stūrītis informē, ka nodoto dzērienu iepakojumu skaits aug pakāpeniski - atbilstoši produktu ar Latvijas depozīta zīmi pieejamībai veikalos. 

Esot novērojama augoša iedzīvotāju interese un vēlme izmēģināt depozīta sistēmu, jo produktus ar depozīta zīmi veikalos izpērk ļoti ātri. 

Stūrītis sola, ka līdz aprīļa beigām lielākā daļa attiecīgā iepakojuma veikalu plauktos būs ar depozīta zīmi.

Kopš depozīta sistēmas ieviešanas 1.februārī, 39% gadījumu iedzīvotāji depozīta punktos nodevuši PET pudeles, 11% gadījumu - alumīnija skārdenes, bet 9% gadījumu - universālās atkārtoti uzpildāmās (AU) stikla pudeles.

Depozīta punktos līdz šim nodots iepakojums, kurā bija iepildīti 43 dzērienu ražotāju 268 dažādi produkti, lielāko apjomu veidojot dzeramajam ūdenim, alum un dažādiem bezalkoholiskajiem dzērieniem.

Jau vēstīts, ka depozīta sistēmā var nodot stikla, PET un metāla (skārdenes) bezalkoholisko, visu veidu alus un citu alkoholisko (zem 6%) dzērienu iepakojumus. Par katru nopirkto depozīta iepakojumu iedzīvotājam jāiemaksā depozīts 0,1 eiro apmērā, ko pēc iepakojuma nodošanas var saņemt atpakaļ, ja uz nododamā iepakojuma ir nolasāma speciālā atpazīstamības zīme un svītrkods, kā arī iepakojums ir iztukšots.

Līgums ar depozīta iepakojuma operatoru ir obligāti jāslēdz pārdevējiem par tirdzniecības vietām valstspilsētās, kuru tirdzniecības zāles platība ir vienāda vai lielāka par 300 kvadrātmetriem, kā arī par tirdzniecības vietām citās administratīvajās teritorijās, kuru tirdzniecības zāles platība ir vienāda vai lielāka par 60 kvadrātmetriem.

Valsts vides dienests konkursā dzērienu iepakojumu depozīta sistēmu uz septiņiem gadiem nolēma uzticēt kompānijai "Depozīta iepakojuma operators".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas