Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Līdz šim Latvijā no Covid-19 varētu būt atveseļojušies aptuveni 30 cilvēki

Līdz šim Latvijā no jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 varētu būt atveseļojušies aptuveni 30 cilvēki, savukārt pašizolācijā atrodas vismaz 2200 Latvijas iedzīvotāji, aģentūrai LETA pastāstīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) eksperts Jurijs Perevoščikovs.

Perevoščikovs skaidroja, ka epidemiologi par Covid-19 pacientu tuvajām kontaktpersonām identificējis aptuveni 2200 cilvēkus. Šiem cilvēkiem 14 dienas ir jāievēro pašizolācija, paliekot mājās, un jānovēro savas veselības stāvoklis.

Minētie cilvēki ir Covid-19 slimnieku gan ģimenes locekļi, kolēģi, pacienti, draugi. "Vīruss nešķiro," teica Perevoščikovs.

Speciālists skaidroja, ka SPKC ik dienu informē par unikālajiem diennaktī veiktajiem testiem, proti, ikdienas statistikā neietilpst tie testi, kas veikti līdz šim jau slimai personai, lai noteiktu, vai ir notikusi izveseļošanās. Dati par atkārtotajiem testiem pagaidām nav sistematizēti.

SPKC kontaktējas ar ģimenes ārstiem, kuriem ir galavārds saistībā ar to, vai personu var uzskatīt par atveseļojušos no Covid-19. Perevoščikoks skaidroja, ka ģimenes ārstam ir jāorganizē kontroles testi un par to jāpaziņo. Vakar SPKC audiokonferencē ģimenes ārstiem atgādināja minēto prasību.

Ģimenes ārsti SPKC jau paziņojuši par aptuveni 30 vairs neinfekcioziem cilvēkiem. SPKC gan vēlas ar šiem cilvēkiem atkārtoti sazināties, lai noskaidrotu pilnīgu informāciju.

"Viņi noteikti ir izveseļojušies, bet mēs gribam būt pārliecināti, ka viņi ir atbrīvojušies no vīrusiem," piebilda speciālists.

Vērtējot situāciju visā pasaulē, izslimošana un atbrīvošanās no vīrusa prasa aptuveni vienu mēnesi, stāstīja Perevoščikovs. Līdz ar to, lai saskaitītu datus, tāpat nepieciešams aptuveni mēnesis.

Kā ziņots, Covid-19 pēdējā diennaktī apstiprināts vēl 22 cilvēkiem, līdz ar to kopumā ar to valstī saslimuši 398 cilvēki. Patlaban ārstniecības iestādē ir stacionēti 27 Covid-19 pacienti, no viņiem 24 ir ar vidēju slimības gaitu, bet trīs - ar smagu.

Perevoščikovs 25.marta preses konferencē paziņoja, ka epidemiologiem vairs neizdodas iegūt informāciju par vairāku Covid-19 slimnieku inficēšanās gaitu, līdz ar to uzskatāms, ka Latvijā ir sākusies Covid-19 transmisija sabiedrībā.

Jau ziņots, ka no 13.marta līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Top komentāri

Pilnīga Karantīna
P
Ir jājautā vai cilvēks atveseļojas no Covid-19 COVID-19: Recovered patients have partially reduced lung function https://www.dw.com/en/covid-19-recovered-patients-have-partially-reduced-lung-function/a-52859671
Edvins Eglitis
No kaa vini atveselojas maigu klepu un iesnam??? Publicets vairakos zinatniskos rakstos (no Medline nlm.nih.gov) ka ieverojami daudz kuri inficeti ar Covid-19 klust par virusa hronisku nesatajiem. Covid-19 klust par vienu no >1000 sugu bakteriju un virusu kuri colonize jeb kuru cilveku. Izriet, pec RT-PCR metodiem daudz "neatveselosies" kaut gan vinien nav "simptomi" Starpcitu, zinatniska literaturaa apstiprinats ka inkubacijas periods Covid-19 ,95% no pacientiem, ir 5 +/- 1d Tikai 1% inficetiem inkubacijas periods 14 dienas. Un, Covid-19 NAV lipigs lidz apm 1 dienu pirms simptomi sakas. Va tas nav jaukas zinas tiem tuksotosiem kuri sedz faktiska majas aresta???
SPKC
S
vispār jālikvidē kopā ar visiem saviem blatmaņiem....
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas