Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Lieldienu brīvdienu noslēgumā traģisks ugunsgrēks izcēlies Koknesē

Lieldienu brīvdienās ugunsnelaimes prasījušas vienu dzīvību, tāpat no ūdens izcelts viens noslīcis cilvēks, vēsta Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Pirmdien plkst. 21.24 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Koknesē, kur divstāvu koka dzīvojamās mājā ar atklātu liesmu dega dzīvoklis 45 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies 11 cilvēki. Veicot dzēšanas darbus, tika atrasts cilvēks, kurš bija gājis bojā. Plkst. 03.07 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

VUGD atgādina, ka visos mājokļos – gan dzīvokļos, gan privātmājās obligāti ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, bet privātmājas papildus jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu.

Svētdien plkst. 14.32 VUGD saņēma izsaukumu Jūrmalā, kur dega vienstāva dzīvojamā māja 250 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies pieci cilvēki. Plkst. 17.41 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 12.02 tika saņemts izsaukums uz Smiltenes novada Launkalnes pagastu, kur trīsstāvu ražošanas ēkā dega konveijera lente, elektromotors un ciklons 57 kvadrātmetru platībā. Plkst. 16.26 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajās brīvdienās valstī dzēsti 68 kūlas ugunsgrēki, no kuriem platības ziņā lielākais bija 5.aprīlī Rēzeknes novada Sakstagala pagastā, kur pērnā zāle dega 10 hektāru platībā. Šogad valstī kopumā reģistrēti 275 pērnās zāles ugunsgrēki.

VUGD atgādina: kūlas dedzināšana ir aizliegta un sodāma rīcība! Pērnās zāles dedzināšana apdraud cilvēku dzīvību, veselību un īpašumu un nodara būtisku kaitējumu videi!

Tāpat svētdien Kuldīgas novadā no Abavas tika izcelts bojāgājis cilvēks un nodots Valsts policijas darbiniekiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas