Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Lielie degvielas tirgotāji pamazām pārņem mazos

Latvijas degvielas tirgū jau vairākus gadus, arī šogad, vērojama konsolidācija, kad lielākie tirgotāji pārņem mazāko degvielas uzpildes stacijas un tā dēvētā TOP10 tirgotāji paliek nosacīti spēcīgāki. Tomēr kardinālas izmaiņas tirgū nav vērojamas, portālam Diena.lv situāciju komentēja Latvijas Degvielas tirgotāju asociācijas (LDTA) valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Stirāns.

"Ir vērojama tirgus konsolidācija - mazo tirgotāju arī skaitliski paliek mazāk, jo mazumtirdzniecībā šajā biznesā ir ļoti zema rentabilitāte un ir grūti izdzīvot. Ir vērojama tendence, kad spēcīgāki uzņēmumi pārņem nosacīti vājākos," sacīja Stirāns, piebilstot gan, ka atsevišķi datus par degvielas uzpildes staciju skaitu asociācija neapkopo.

Jauni degvielas tirgotāji Latvijā šogad nav ienākuši, bet vairāki esošie uzņēmēji pārpirkuši vai noslēguši franšīzes līgumus ar mazajiem degvielas tirgotājiem, tādējādi tos pārņemot.

Piemēram, Rīgā degvielas uzpildes stacijās, kur iepriekš saimniekojuši citi tirgotāji, pašlaik darbojas Virši-A, reģionos - Atsarte Nafta, un tie, pēc asociācijas prezidenta teiktā, ir tikai daži piemēri. 

Virši-A valdes priekšsēdis Jānis Riekstiņš iepriekš norādījis, ka Latvijas degvielas tirgū spēlētāju skaits nākamo piecu līdz desmit gadu laikā dramatiski samazināsies, paliekot vien ap desmit uzņēmumiem

Latvijā lielākie degvielas tirgotāji joprojām ir Statoil Fuel & Retail Latvia, Neste Latvija un Lukoil Baltija R.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas