Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā 0 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Lielie tirgotāji: higiēnas preču rezerves pārsniedz ierastos krājumus

Apzinot pirmās nepieciešamības higiēnas preču krājumus lielo tirgotāju un izplatītāju noliktavās, tirgotāji apliecinājuši, ka šo preču krājumi gan veikalos, gan noliktavās ir būtiski lielāki kā parasti. Jau šobrīd šo preču krājumi atbilst vairāku mēnešu vidējam Latvijas patēriņam, līdz ar to nav pamata bažām, ka esošie satiksmes traucējumi Eiropā būtiski ietekmēs šo preču pieejamību Latvijas veikalos, portālu Diena.lv informēja Ekonomikas ministrijā (EM).

EM dialogā ar tirgotājiem saņēmusi informāciju, ka tirgotāji pat pirms šī uzdevuma saņemšanas ir izveidojuši pirmās nepieciešamības preču krājumus ar rezervi.

Pastiprināti EM uzrauga situāciju tirgū attiecībā uz higiēnas preču, t.i. ziepju, mitro salvešu, autiņbiksīšu, zobu pastu, zobu birstu, papīra dvieļu, tualetes papīra un higiēnas preču sievietēm, pietiekamību.

Vienlaikus komersanti ir informēti, ka tiklīdz kāda no precēm sasniedz zemu līmeni, nekavējoši tiek iesniegta informācija EM, lai sniegtu maksimālo atbalstu un veicinātu preču pietiekamību valstī.

Vienlaikus EM aktīvā dialogā ar esošajiem un potenciālajiem ražotājiem meklē iespēju paplašināt dezinfekcijas līdzekļu un sejas aizsargmasku ražošanas jaudas, lai tās nodrošinātu gan Latvijas iedzīvotāju un uzņēmēju vajadzībām, gan veselības aprūpes iestāžu vajadzībām. Šajā ziņā aktīvas sarunas norit ar vairākiem uzņēmumiem, piemēram, Latvijas Balzāms, Spodrība, Rīgas farmaceitiskā rūpnīca un citiem. Savukārt sadarbībā ar Rīgas Tehnisko universitāti aktīvi tiek strādāts pie jautājuma par jauna sejas aizsargmasku ražošanas risinājuma izstrādes Latvijā.

Top komentāri

Krējums Saldais
K
"Lielie tirgotāji: higiēnas preču rezerves pārsniedz ierastos krājumus..." . . . Atļausiet pasmaidīt - nekur, ne aptiekās, ne veikalos nevar nopirkt roku dezinfekcijas šķīdumu...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas