Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Lielo pilsētu parāds par siltumenerģiju ir samazinājies līdz 19,1 miljoniem latu eiro

Kopējais lielo pilsētu parāds par siltumenerģiju ir samazinājies par 28%, secinājusi Ekonomikas ministrija (EM), aplūkojot pašvaldību iesniegtos datus par situāciju republikas nozīmes pilsētās.

Parāda par siltumenerģiju apmērs par visām apkures sezonām kopā uz 2014.gada 1.septembri republikas nozīmes pilsētās sastādīja 19,1 miljonu eiro (ieskaitot pēdējās apkures sezonas nenomaksātos parādus). Savukārt uz 2013.gada 1.septembri kopējais parāda apmērs par siltumenerģiju bija 26,6 miljoni eiro, līdz ar to kopējais parāds par siltumenerģiju ir samazinājies par 28%.

Gandrīz visās republikas nozīmes pilsētās iepriekšējā apkures sezonā - 2013./2014.gadā - parādu apmērs par piegādāto siltumenerģiju, salīdzinot ar iepriekšējo apkures sezonu, ir būtiski samazinājies. Vienīgi Valmierā vērojams neliels pieaugums (14,56%), ko, iespējams, ietekmējis siltumenerģijas tarifa palielinājums 2014.gada sākumā.

Ievērojams parāda par siltumenerģiju samazinājums vērojams Rīgā (63,99%), Liepājā (61,19%) un Jūrmalā (55,30%). Savukārt Rēzeknē iepriekšējā apkures sezonā parāds par siltumenerģiju nav izveidojies, jo iedzīvotāji ir apmaksājuši visus izsniegtos rēķinus par siltumenerģiju.

EM secina, ka parāda par siltumenerģiju apmēru ir ietekmējis būtisks siltumenerģijas tarifu samazinājums iepriekšējās apkures sezonas sākumā, kā rezultātā iedzīvotājiem ievērojami samazinājās rēķinos par siltumenerģiju izsniegtā apmaksājamā summa.

Pašvaldību sniegtie dati arī liecina, ka rēķinu par siltumenerģiju apmaksas disciplīna, salīdzinot ar iepriekšējo apkures sezonu, ir uzlabojusies vairumā republikas nozīmes pilsētu. Ievērojami uzlabojumi ir vērojami Jūrmalā, Rīgā un Liepājā. Savukārt tikai Valmierā un Daugavpilī rēķinu par siltumenerģiju apmaksas disciplīna ir nedaudz pasliktinājusies.

Tāpat aprēķini liecina, ka iepriekšējā apkures sezonā izsniegto rēķinu par siltumenerģiju summas apmērs ir samazinājies visās republikas nozīmes pilsētās (vidēji par 20%), līdz ar to iedzīvotāji rēķinos par siltumenerģiju saņēma mazāku apmaksājamo summu, kas veicināja apmaksas disciplīnas uzlabošanos. Lielākais samazinājums ir vērojams Rēzeknē (25,51%), Daugavpilī (24,86%) un Jūrmalā (24,64%).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas