Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Lielupē un Spuņņupē no maluzvejnieku tīkliem atbrīvo 220 kilogramus zivju

Valsts vides dienesta (VVD) Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes (Lielrīgas RVP) inspektori pirmdien maluzvejniecības reidos Lielupē un Spuņņupē pie Jūrmalas izcēluši un konfiscējuši astoņus bezsaimnieka zvejas tīklus ar kopējo garumu 440 metri.

No tīkliem atbrīvoti 220 kilogrami zivju - līdakas, zandarti, meža vimbas, karūsas, raudas un citas zivis, portālu Diena.lv informēja VVD.

Šī paša reida laikā ar Valsts policijas palīdzību par nelegālu zivju ķeršanu ar murdiem aizturēts 1952. gadā dzimis rīdzinieks, kurš pa Lielupi pārvietojies ar laivu. Pārkāpējam tika konfiscēti septiņi  zivju murdi ar līņiem. Zivis palaistas brīvībā.

VVD atgādina, ka no 1. marta līdz 30. aprīlim turpinās līdaku nārsts un meža vimbas nārsto līdz 15. maijam. No 16. aprīļa ūdenstilpnēs aizliegts iegūt zandartus un alatas. Liegums alatu zvejai spēkā līdz 15.maijam, zandartiem – 31. maijs. Zivju nārsta laikā aizliegts makšķerēt un iegūt jebkādas sugas zivis visās ūdenstilpēs, izmantojot zivju tīklus (no 1. marta līdz 15.jūnijam) un zivju murdus (no 16. aprīļa līdz 31.maijam).

VVD 2013. gada statistika liecina - vislielākos zaudējumus dabai nodarījusi tieši maluzvejniecība. Pērn, par makšķerēšanas un zvejas normatīvo aktu neievērošanu VVD sodījis 1271 pārkāpēju, kas ir par 35 vairāk, nekā 2012. gadā. Aizvadītajā gadā, par zivju resursiem nodarīto zaudējumu pieņemti 125 lēmumi, par kopējo summu 73 108 eiro. Kopumā inspektori izņēmuši 6661 zvejas rīku. Tāpat konfiscēti 997 kilogrami zivju. Makšķerēšanas un zvejas normatīvo aktu neievērošanas sodu summa pērn bijusi 126 873 eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas