Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Liepājā tiesā nonākusi lieta par miesas bojājuma nodarīšanu Ukrainas pilsonim

Kurzemes rajona tiesā Liepājā nonākusi krimināllieta pret Latvijas pilsoni Robertu Stahanovu par uzbrukumu Ukrainas pilsonim Serhijam Fedosovam, kurš tiesā lūdz piespriest no apsūdzētā naudas kompensāciju 4438 eiro apmērā, vēsta "Latvijas Avīze".

Tiesa lietu sāka iztiesāt šī gada martā. Notikumi risinājās pērnā gada 21.aprīlī Liepājā, AS "Arta-F" mehāniskā iecirkņa telpās. Stahanovs dusmu uzplūdā cietušajam vienreiz ar roku iesita pa seju un ne mazāk kā vienu reizi ar metāla stieni pa galvu un kreiso roku, ar ko cietušais 63 gadus vecais Fedosovs aizsargāja galvu. Stahanovs savu vainu atzina daļēji, norādot, ka Fedosovs sitis pirmais.

Kurzemes rajona tiesas tiesnesis Renars Jūrmalis aicinājis puses vienoties. Kad cietušais atkārtoti tiesā uzsvēris, ka ir pierādījumi, ka Stahanovs gribējis viņu nosist, tiesnesis viņu pārtraucis, sakot, lai Serhijs apdomājot savus divdomīgos izteicienus: "Tas, ko jūs pašlaik šeit sakāt un uzsverat, es neredzu neko citu kā motivāciju kaut kāda konflikta turpinājumam. Iesaistot tajā un paužot šo izpausmi, ka tas saistīts ar nacionalitāti, jūs staigājat pa naža asmeni. Tā ir nacionālā naida kurināšana."

Stahanovam prokuratūra kā atbildību pastiprinošu apstākli nesaskatīja arī to, ka noziegums izdarīts nacionāla naida dēļ, raksta laikraksts.

Serhija advokāts Egons Rusanovs nolēmis izteikt noraidījumu Jūrmalim par necienīgu tiesvedības vadīšanu un lūgt noteikt savam klientam jaunu tiesas medicīnisko ekspertīzi, jo uzskata, ka Serhija veselības pasliktināšanās ir tiešā cēloņsakarībā ar notikušo noziegumu.

Nākamā tiesas sēde paredzēta 23.novembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas