Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Lietuvas kompānija vēlas Kuldīgas novadā meklēt naftu

Lietuvas kompānija Geobaltic vēlas saņemt licenci, lai pētītu iespējas Kuldīgas novadā iegūt ogļūdeņražus, kuru pamatā ir nafta, teikts saskaņošanai nodotajā Ekonomikas ministrijas (EM) rīkojuma projektā "Par ogļūdeņražu izpētes un ieguves licences laukuma noteikšanu Kuldīgas novada Gudenieku pagastā”.

Šā gada 11.maijā Lietuvas kompānija Geobaltic iesniedza EM iesniegumu par zemes dzīļu izmantošanas licences laukuma noteikšanu ogļūdeņražu izpētei un ieguvei Kuldīgas novada, Gudenieku pagasta, Jāņasētās, KalējosSamantās un Ozolvalkos.

Visi minētie īpašumi pieder SIA Artis JP, kuras valdes priekšsēdētājs Svens Petersens no šā gada 3.marta pilnvarojis Geobaltic pārstāvēt Artis JP, izstrādājot, parakstot un iesniedzot attiecīgajās iestādēs dokumentus, kas nepieciešami licences laukuma noteikšanai zemes vienībās. Minētā pilnvara izdota uz neierobežotu laiku un bez pārpilnvarojuma tiesībām.

Pēc EM rīcībā esošās informācijas, rīkojuma projektā iekļautais licences laukums daļēji ietilpst 1963.gadā atklātajā Kuldīgas naftas atradnē, kas patlaban ir vienīgā Latvijā atklātā naftas atradne.

Naftas atradne atrodas apmēram 950-960 metru zem jūras līmeņa. Atradnes platība ir aptuveni 76 hektāri. Saskaņā ar 1996.gadā veikto aplēsi, Kuldīgas atradnes vidējie ģeoloģiskie naftas krājumi ir 770 000 kubikmetri, bet vidējie iegūstamie naftas krājumi - 150 000 kubikmetri jeb apmēram 950 000 barelu. EM piebilst, ka papildu atradnes izpētes rezultātā, var mainīties pašreiz apzinātie atradnes parametri - iegulas izplatība, laukums, augstums un līdz ar to arī naftas krājumu daudzums.

Geobaltic ierosinājusi noteikt licences laukumu 294 hektāru platībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas