Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Līga Ermane atstāj amatu VNĪ valdē

Pēc gandrīz triju gadu darba VAS Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) valdē 15. augustā amata pienākumus beigs pildīt valdes locekle Līga Ermane, aģentūru LETA informēja VNĪ.

Ermanes atbildībā bija finanšu vadība, investīciju finansēšana un uzraudzība. Šis bija viņas otrais darba termiņš VNĪ valdē.

VNĪ valdē darbu turpina valdes priekšsēdētājs Andris Vārna, kā arī valdes locekles Kitija Gruškevica un Sigita Janvāre.

Pašlaik valdes priekšsēdētāja pozīcija ir vakanta, un uz laiku valdes priekšsēdētāja pienākumus pilda Vārna. 14.jūnijā tika izsludināts atklāts konkurss uz valdes priekšsēdētāja amata vietu, pretendentu pieteikšanās noslēdzās 12.jūlijā. Interesi par vakanci izrādīja 38 cilvēki. Konkurss notiek četrās kārtās. Pašlaik pretendentus vērtē speciāli izveidota nominācijas komisija VNĪ padomes priekšsēdētāja Mārtiņa Bičevska vadībā.

"Pateicoties valdes līdzšinējam darbam, kopīgajiem lēmumiem, līdzatbildībai un profesionalitātei, panākta uzņēmuma attīstība, un tiks nodrošināta uzsākto darbu pēctecība un turpināšana. Uz laiku līdz nākamajam padomes lēmumam atbildību par finanšu vadību uzņemsies valdes priekšsēdētājs. Viņa galvenā prioritāte būs pilnīga starptautiskā grāmatvedības standarta ieviešana. Tāpat kā līdz šim, tā būs valdes kopīga atbildība. Savukārt operatīvo vadību nodrošinās VNĪ Finanšu pārvaldes komanda," norādīja Vārna.

"Esmu pateicīgs Ermanei par paveikto, jo īpaši par ieguldījumu Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) un labas pārvaldības principu ieviešanā. Tāpat nozīmīgs darbs paveikts, izstrādājot un ieviešot risku vadības sistēmu. Tuvākajā laikā padome lems, vai rīkot konkursu uz vakanto valdes locekļa amatu, vai pievienot atbildību par finansēm valdes priekšsēdētāja amatam," skaidroja Bičevskis.

VNĪ šobrīd īsteno 34 nozīmīgus attīstības projektus aptuveni 154 miljonu eiro apmērā un strādā pie 25 jaunām projektu idejām. Uzņēmums nodrošina profesionālu nekustamo īpašumu apsaimniekošanu un pārvaldību apmēram 450 nekustamo īpašumu adresēm ar 1200 ēkām 1,1 miljonu kvadrātmetru platībā un vairāk nekā 4000 zemes īpašumu 10 miljonu kvadrātmetru platībā. Uzņēmums dibināts 1996.gadā, tā 100% akcionārs ir Finanšu ministrija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas