Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -2 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Likvidatoriem nemaksās par ABLV Bank pašlikvidācijas procesā veiktajiem darījumiem

ABLV Bank likvidatoru atalgojums būs 22 000 eiro mēnesī pirms nodokļu nomaksas, neparedzot procentu maksājumus par pašlikvidācijas procesā veiktajiem darījumiem, aģentūrai LETA apstiprināja bankā.

ABLV Bank sabiedrisko attiecību departamenta vadītājs Artūrs Eglītis aģentūrai LETA norādīja, ka tostarp zvērinātajam advokātam Elvijam Vēberam un zvērinātajai advokātei Evai Berlaus, kura ir Sorainen Latvijas biroja vadošā partnere, ir noteikta stundas likme, bet kopējais atalgojums nevarēs pārsniegt 22 000 eiro mēnesī, savukārt likvidatoriem Andrim Kovaļčukam un Arvīdam Kostomārovam atalgojums būs 22 000 eiro mēnesī pirms nodokļu nomaksas.

"Tā ir mēneša maksa pirms nodokļu nomaksas, neparedzot nekādus procentu maksājumus vai koeficientus par piesaistītajiem naudas līdzekļiem, aktīvu pārdošanu vai citiem darījumiem," uzsvēra Eglītis.

ABLV Bank likvidatoru atalgojumu atbilstoši Kredītiestāžu likumam noteikusi bankas akcionāru sapulce.

Kredītiestāžu likumā teikts, ka bankas pašlikvidācijas gadījumā likvidatora atlīdzību nosaka kredītiestādes akcionāru sapulce, savukārt, ja bankas likvidācija tiktu veikta ar tiesas nolēmumu, atbilstoši grozījumiem likumā, kas stājās spējā šogad marta vidū, likvidatora un likvidatora palīga kopējā ikmēneša atlīdzība nedrīkstētu pārsniegt 100 000 eiro.

Jau ziņots, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) otrdien, 12. jūnijā, paziņoja, ka ir atbalstījusi ABLV Bank pašlikvidācijas plānu, kā arī apstiprinājusi visus četrus bankas piedāvātos likvidatorus.

FKTK tuvākajās dienās sagatavos lēmuma projektu par bankas licences anulēšanu, kas tiks iesniegts Eiropas Centrālajā bankā (ECB). Triju dienu laikā pēc licences anulēšanas ABLV Bank likvidatori publicēs paziņojumu par pašlikvidāciju oficiālajā laikrakstā Latvijas Vēstnesis, kas būs sākums triju mēnešu termiņam kreditoru prasību pieteikšanai. Plānots, ka ABLV Bank likvidācijas process varētu ilgt aptuveni piecus gadus.

Maksimālai klientu un kreditoru interešu aizstāvībai un, ņemot vērā ECB lēmumu par likvidācijas procesa sākšanu, ABLV Bank akcionāri ārkārtas sapulcē 26. februārī nolēma sākt bankas pašlikvidāciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas