Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Likvidēs sociālās korekcijas iestādi Naukšēni

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) gatavo likumprojektu paketi, neturpinot jauniešu ievietošanu sociālās korekcijas iestādē "Naukšēni" un sākot iestādes slēgšanas procesu, šodien pēc valdību veidojošo partiju sadarbības sanāksmes informēja izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (K).

Iestādes "Naukšēni" slēgšanu IZM plāno īstenot līdz gada beigām, tomēr konkrētu datumu ministre atturējās nosaukt.

Pašlaik "Naukšēnos" atrodas 11 jaunieši, no kuriem aptuveni pusei šis ir pēdējais gads, kas jāpavada iestādē, minēja Muižniece, piebilstot, ka daļa no jauniešiem atrodas ilgstošā prombūtnē. Jauniešu uzņemšanu iestādē neturpināsies.

Ministrija sākusi darbu ar pašvaldībām, Tieslietu ministriju un Valsts probācijas dienestu, lai stiprinātu sociālo dienestu kapacitāti un izstrādātu scenārijus, kā turpmāk noritēs sociālā korekcija tiem jauniešiem, kuri ir pārkāpuši likumu, norādīja ministre.

Lēmumu slēgt izglītības iestādi "Naukšēni" Muižniece pamatoja ar pagājušā gada rudenī konstatētajiem pārkāpumiem, kurus IZM centusies risināt, tomēr, kā ministre atzīmēja, iestādes darbu nav izdevies uzlabot tā, lai tās vide atbilstu iestādes jauniešu interesēm un darbinieku drošībai.

Sociālās korekcijas izglītības iestāde "Naukšēni" ir IZM pārziņā esoša izglītības iestāde, kas darbojas kopš 1998.gada. Iestādē ievieto bērnus vecumā no 11 līdz 18 gadiem, pamatojoties uz tiesas lēmumu.

Sociālās korekcijas izglītības iestādes darbības mērķis ir nodrošināt izglītības ieguvi, sniegt zināšanas un prasmes, kas audzēkņiem nepieciešamas pastāvīgai dzīvei sabiedrībā.

LETA jau ziņoja, ka pērn IZM saistībā ar konstatētajiem bērnu tiesību pārkāpumiem ir pieņēmusi lēmumu atstādināt no darba "Naukšēnu" direktoru Didzi Čākuru.

Bet Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija sāka 13 administratīvo pārkāpumu lietas pret deviņiem iestādes darbiniekiem par emocionālo un fizisko vardarbību pret nepilngadīgajiem.

Kriminālprocesu par iespējamiem pārkāpumiem sociālās korekcijas izglītības iestādē "Naukšēni" sākusi arī Valsts policija.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas