Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Lipinska atkārtoti nepretendēs uz cirka vadītājas amatu

Ilggadējā Rīgas cirka direktore Lolita Lipinska neplāno piedalīties konkursā uz cirka vadītājas amatu un nākotnē raugās uz starptautisko cirka pasauli, piektdien vēstīja raidījums LNT ziņas.

Komentējot Kultūras ministrijas (KM) norādīto, ka arī viņa var piedalīties plānotajā konkursā, Lipinska norāda: "Nē, lai Kultūras ministrija guļ mierīgi."

Lipinskai šķietot aizdomīgi tas, ka sadarbība tiek pārtraukta pēc 25 gadu tiesāšanās maratona, kad kopīgiem spēkiem panākts, ka cirka ēka un zeme nonāk valsts īpašumā. Tagad, kad melnais darbs izdarīts, viņa pēkšņi kļuvusi neērta. 

Cirka direktores pilnvaru termiņš beidzas 31.decembrī. KM norāda, ka Lipinskas vērtēšana ar nozares profesionāļiem notikusi novembrī, kad apspriesta Lipinskas iesniegtā cirka nākotnes stratēģija. Tā neesot viesusi uzticību. Un tas esot galvenais iemesls, kāpēc viņu ceļi šķiras.

"Ir jaunās cirka formas, laikmetīgais cirks. Mums jāņem vērā arī jaunie apstākļi saistībā ar savvaļas dzīvnieku aizliegumu cirkā, kas skaidrs, ka agrāk vai vēlāk stāsies spēkā. Mums jābūt gataviem šiem izaicinājumam. Jāatzīst, ka konkrēti Lipinskas kundze šiem izaicinājumiem neatbilda," skaidroja KM valsts sekretārs Sandis Voldiņš.

KM vēlas daudzveidību, bet Lipinska varot piedāvāt vien vienveidību, norāda ministrijas amatpersona.

"Tas bija tikai viens cirka novirziens - tā sauktais tradicionālais novirziens. Mēs gribētu nākotnē daudzveidīgāku piedāvājumu. Ja paskatās, kā teātra nozare ir attīstījusies, viņi visu laiku meklē jaunas formas, veidus, kā jaunas auditorijas piesaistīt. Tā cirka problēma bija, ka tā auditorija viņiem bija vienveidīga," norādīja Voldiņš.

Lipinska gan oponē - cirka arēna vienmēr bijusi skatītāju piepildīta.

"Tas tiek sasaistīts ar to, ka tas ir kaut kāds postpadomju produkts, bet atvainojos, Krievija, Ukraina, Baltkrievija ir trīs no tām 20 valstīm, kas brauc uz Latviju mākslinieki strādāt. Uz Latviju brauc arī mākslinieki no Eiropas un Amerikas strādāt," pretargumentus minēja Lipinska.

Lai gan cirka ēka ir slēgta un apmeklētājiem liegta, cirka trupa turpina strādāt, notiek mēģinājumi Ziemassvētku programmai, ar kuru trupa gada nogalē apmeklēs skatītājus visā Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas