Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

LIZDA atzinīgi vērtē kopā ar valdību, IZM un FM sasniegto pedagogu algu palielināšanā

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) atzinīgi vērtē kopā ar Ministru kabinetu, Izglītības un zinātnes ministriju un Finanšu ministriju sasniegto pedagogu algu palielināšanā, aģentūru LETA informēja arodbiedrībā.

LIZDA uzsvēra, ka noteikumi par pedagogu minimālā atalgojuma palielināšanu apstiprināti pēc "ilgas un neatlaidīgas cīņas".

"LIZDA izsaka gandarījumu, ka pēc garām diskusijām valdībā ir pieņemti atbildīgi lēmumi, lai sāktu pildīt jau 2018.gada janvārī apstiprināto pedagogu darba samaksas paaugstināšanas grafiku, tādejādi nodrošinot stabilitāti pedagogu darba algas samaksā un motivāciju arī turpmāk strādāt nozarē," pauda organizācijā.

Arodbiedrībā atgādināja, ka pēdējais pedagogu darba samaksas paaugstināšanas grafiks tika apstiprināts jau vairāk nekā pirms desmit gadiem.

Šonedēļ valdībā tāpat tika apstiprināta mērķdotāciju sadale pašvaldībām, kas paredzēta pedagogu algu izmaksai. Līdz gada beigām pedagogu pamata, vispārīgajās, speciālajās un profesionālajās skolās, algām atvēlēti vairāk nekā 80 miljoni eiro. Ministru prezidents no savas puses ir izdarījis visu maksimālo, lai pedagogi solīto darba samaksas palielinājumu saņemtu pēc iespējas ātrāk, vērtēja LIZDA.

LIZDA sola turpināt darbu pie grafika tālāko soļu izpildes un meklēt risinājumu, lai mērķdotācija pedagogu algām, turpmāk tiktu nodrošināta savlaicīgi. Taču arodbiedrībā tāpat uzsvēra, ka šogad bijā pirmā reize, kad pašvaldībām septembrī tika nodrošināts mērķdotācijas avansa maksājums 75% apmērā no viena mēneša mērķdotācijas kārtējā gada periodam janvārim - augustam.

Ņemot vērā sasniegto, LIZDA atzinīgi vērtē Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS), kā arī Izglītības un zinātnes ministrijas un Finanšu ministrijas pārstāvju ieguldījumu.

Kā ziņots, no šī gada septembra pedagogu minimālā algas likme pacelta par 30 eiro, sasniedzot 710 eiro.

Iepriekš minimālā alga par likmi tika celta pirms diviem gadiem, kad tika apstiprināts jaunais pedagogu darba samaksas modelis. Tā izstrāde sākās vēl 2014.gadā, kad izglītības un zinātnes ministre bija Ina Druviete. Pēc 12.Saeimas vēlēšanām iesākto darbu turpināja nozares ministre Mārīte Seile, taču darbs pie jaunās kārtības izstrādes tika pabeigts vien 2016.gadā, kad ministra amatā strādāja esošais ministrs Kārlis Šadurskis (V). Toreiz minimālā alga par likmi tika celta no 420 eiro līdz 680 eiro.

Šadurskis iepriekš norādīja, ka šīs valdības darbības laikā pedagogu algām papildu tika piešķirti apmēram 77 miljoni eiro, kas vidējai pedagogu algai ļāva pieaugt par 65 eiro. Gaidāmais minimālās algas likmes kāpinājums ļaus vidējai algai pieaugt vēl par dažiem desmitiem eiro par slodzi.

Top komentāri

kamēr pilina pa pilei
k
iepriekšējās piles ir iztvaikojušas inflācijas rezultātā...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas