Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

LIZDA neatbalsta valdības ieceri 1.-4.klašu skolēniem piešķirt garākas ziemas brīvdienas

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) neatbalsta valdības ieceri 1.-4.klašu skolēniem piešķirt garākas ziemas brīvdienas, aģentūrai LETA sacīja LIZDA priekšsēdētāja Inga Vanaga.

Viņa uzsvēra, ka šāda iecere ir necilvēcīga gan pret skolēniem, gan viņu vecākiem, gan pedagogiem un skolu administrācijām. "Vecāki jau pagājušajā nedēļā saplānoja darba režīmu atbilstoši tam, kā skolas organizēs mācību procesu turpmākajās nedēļās. Skolu administrācijas izdarīja milzu darbu, lai pārplānotu telpas, pārvietotu mēbeles, bet valdībai jau atkal jauns plāns padomā," norādīja Vanaga.

LIZDA priekšsēdētāja uzskata, ka valdībai ir jābūt konsekventai lēmumu pieņemšanā. Vēl nav redzami šo ierobežojumu rezultāti, bet jau nāk klajā jau ar jauniem.

Tajā pašā laikā Vanaga atzina, ka daudzi pedagogi slimo, un kļūst aizvien grūtāk nodrošināt mācību procesu. Skolotājiem piemaksā tikai 30% par kolēģu aizvietošanu, kas viņus vairs nemotivē papildus strādāt.

Kā vēstīts, valdība varētu lemt par ilgākām ziemas brīvdienām 1.-4.klašu skolēniem, attiecīgi vēlāk nedaudz pagarinot mācību gadu.

Jau ziņots, ka no šodienas 1. līdz 6.klašu skolēniem, ja izglītības iestāde lemj mācību procesu organizēt klātienē, uz vienu skolēnu jānodrošina ne mazāk kā trīs kvadrātmetri no klases telpas platības, savukārt skolotājiem stundās būs jālieto sejas maskas, paredz iepriekš valdībā lemtais.

Iepriekš speciālisti skaidroja, ka bērniem vecuma grupā no desmit līdz 12 gadiem ir novērojams straujš Covid-19 saslimstības pieaugums, kas pielīdzināms pieaugušo saslimstības tendencēm, kā arī joprojām izglītības iestādēs tiek konstatēti uzliesmojumi ar lielu iesaistīto skolēnu skaitu. Tādēļ var secināt, ka joprojām izglītības iestādēs saglabājas augsti Covid-19 izplatības riski.

Lai mazinātu Covid-19 izplatību izglītības iestādēs, tika rosināts noteikt pienākumu nodrošināt lielāku platību uz vienu izglītojamo, lai izglītības procesa norises laikā tiktu nodrošināta iespēja ievērot distanci gan skolotājam no bērniem, gan bērniem savā starpā un tiktu novērsta telpu pārblīvētība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas