Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

LMT sācis testēt jaunas lejuplādes frekvences 5G ieviešanai

Mobilo sakaru operators Latvijas mobilais telefons (LMT) februārī sadarbībā ar valsts frekvenču uzraugu VAS Elektroniskie sakari sācis testus 1500 megahercu diapazonā, kas nākotnē varētu kļūt arī par vienu no 5G tīklam atvēlētajiem frekvenču diapazoniem, aģentūru LETA informēja kompānijā.

Pēc kompānijas pārstāvju minētā, sāktie testi ļaus pārbaudīt gan radioviļņu izplatīšanos jaunā spektra joslā, gan izmēģināt jaunu tehnoloģiju - papildus lejuplīnijas. Šis frekvenču diapazons ir izdalīts īpaši datu lejuplādei un to uztver visas jaunākās mobilo sakaru iekārtas.

"Jaunās frekvences, kas īpaši izdalītas datu lejuplādei, ļaus testēt gan jaunus pakalpojumus 5G tīklā, gan uzlabot lietotāju pieredzi jau esošos pakalpojumos, kas prasa pietiekami lielu ātrumu un kapacitāti," sacīja LMT viceprezidents tehnoloģiskajos jautājumos Gunārs Danbergs.

Kompānijā atgādināja, ka pērn LMT izveidoja jaunās paaudzei pielāgotu mobilo lietu interneta tīklu un uzstādīja pirmās 5G pielāgotās bāzes stacijas Latvijā.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka LMT grupas apgrozījums 2017.gadā sasniedza 204,2 miljonus eiro, kas ir par 7% vairāk nekā 2016.gadā, bet grupas peļņa pieauga līdz 33,3 miljoniem eiro.

LMT dibināts 1992.gadā kā pirmais mobilo sakaru operators valstī. Kompānijas kapitālā 49% pieder Telia grupas uzņēmumiem Sonera Holding un Telia Company, 23% - Lattelecom, 23% - valstij piederošajam Latvijas Valsts radio un televīzijas centram un 5% - Latvijas valstij.

Top komentāri

ramzzess
r
mikroviļņu krāsns, lai samazinātu populāciju. perfekts valdības ierocis.
:)))
:
"Pēc kompānijas pārstāvju minētā, sāktie testi ļaus pārbaudīt gan radioviļņu izplatīšanos jaunā spektra joslā..." :))) LMT nopirka licenci un tagad skatīsies un brīnīsies, vai tajās frekvencēs vispār izplatās radioviļņi?... Ko pīpējam?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas