Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Loskutovs: Svarīgi, lai aizbildināšanās ar reputāciju nav mēģinājums beigt konkursu bez rezultātiem

No vienas puses, ir nepieciešams, lai Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB) vadītu cilvēks ar labu reputāciju, no otras puses, ir svarīgi, lai aizbildināšanās ar reputāciju nav mēģinājums beigt konkursu bez rezultātiem. Šādu viedokli intervijā laikrakstā Diena sacīja bijušais KNAB vadītājs, Saeimas deputāts Aleksejs Loskutovs (Vienotība).

Jautāts, kā viņš vērtējat to, ka cilvēkiem, kuri piesakās uz KNAB vadītāja amatu, tiek atrasti traipi biogrāfijā, A.Loskutovs sacīja: "Man ir iekšēji divējāda attieksme. No vienas puses, ir nepieciešams, lai iestādi vadītu cilvēks ar labu reputāciju, no otras puses, ir svarīgi, lai aizbildināšanās ar reputāciju nav mēģinājums beigt konkursu bez rezultātiem, tāpēc ka negribas, lai kāds no tiem, kas konkursā piedalās, ieņem KNAB vadītāja amatu. Es runāju tieši par esošo situāciju. Negribu, lai formāli iegansti, apšaubot reputāciju, ir iemesls tam, lai tiktu noraidīti visi kandidāti."

Viņaprāt, visi trīs konkursā startējušie KNAB strādājošie cilvēki ļoti labi pārzina biroja darbu - gan funkcijas, gan ikdienas dzīvi. "Jebkurš no viņiem varētu vadīt KNAB - katram no viņiem ir savi plusi un savi mīnusi, bet principā viņi visi ir ļoti labi kandidāti," sacīja A.Loskutovs.

Sabiedrībā bieži valda neizpratne, kādēļ KNAB priekšnieka amatu uzreiz nepiedāvā Jutai Strīķei un kādēļ viņa nepiedalās šajā konkursā. "Cik es zinu, viņa ir piedalījusies vismaz četros konkursos un nekad nav uzvarējusi. Piedalīties vēl piektajā bez ciešas pārliecības, ka rezultāts šoreiz būs savādāks? Piedodiet, tas psiholoģiski ir pietiekami grūti - no vienas puses. No otras puses - Strīķe, iespējams, apzinās, ka ir labāka kā speciāliste tieši savā vietā, nevis iestādes vadītāja amatā."

Vaicāts, kādēļ KNAB priekšnieks netiek izvirzīts no iestādes iekšienes, bet tiek meklēti KNAB priekšnieki no malas, A.Loskutovs skaidro, ka pēc likuma KNAB priekšnieka amata kandidatūru nosauc Ministru kabinets, pēc tam notiek apstiprināšana Saeimā. "Kaut gan likums kategoriski nepieprasa, ka uz KNAB priekšnieka amatu ir jārīko konkurss, vēsturiski visos gadījumos - labāk vai sliktāk organizēti - ir bijuši. Teorētiski premjers var uzrunāt jebkuru iestādes amatpersonu ieņemt KNAB priekšnieka vietu, un, ja valdība tam piekristu, viņa apstiprināšana tiktu virzīta uz Saeimu. Tomēr, ja tiek rīkots konkurss, tad tas ir atklāts konkurss."

Pilnu interviju lasiet laikraksta Diena piektdienas numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas