Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

LTAB: OCTA apdrošināšanas cenu griesti vēl nav sasniegti

Transportlīdzekļu īpašnieku obligātās civiltiesiskās atbildības (OCTA) apdrošināšanas cenu griesti Latvijā vēl nav sasniegti un jau drīz varētu tikt pielīdzināti OCTA izmaksām pārējās Baltijas valstīs, tomēr straujš cenu kāpums nav gaidāms, ceturtdienas rītā LNT raidījumā 900 sekundes izteicās Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins.

Šogad piedzīvotais OCTA cenu kāpums šā gada pirmajā pusgadā vidēji par 17% radies vairāku iemeslu dēļ - tas noticis saistībā ar izmaiņām likumdošanā, strauji auguša autoservisa pakalpojumu izmaksām, kā arī kopējās inflācijas dēļ, skaidroja Abāšins.

Tomēr salīdzinoši ar OCTA cenām Lietuvā un Igaunijā mūsu valstī OCTA arī pašlaik ir lētāka - ap 65 līdz 70 eiro par auto, kamēr pārējās Baltijas valstīs ap 105 līdz 110 eiro.

"Apdrošināšana nav vientuļa sala. Kaut vai tie paši autoservisa izcenojumi, kaut vai augošie tarifi medicīnas jomā (..), automātiski apdrošinātājs maksā vairāk un vairāk maksā arī cilvēks. Mēs kā cilvēki paliekam dārgāki, tuvojoties Eiropas līmenim. Tādējādi spiediens uz apdrošināšanas polišu cenām turpināsies," klāstīja LTAB vadītājs.

Konkurences padome (KP) ir sākusi pētīt OCTA cenu pieauguma atbilstību godīgas konkurences principiem. KP uzmanību ir piesaistījušas izmaiņas OCTA cenās, tāpēc iestāde ir sākusi uzraudzību, lai varētu pilnvērtīgi iepazīties ar situācijas apstākļiem un izvērtētu notikušo izmaiņu atbilstību godīgas konkurences principiem.

Top komentāri

onka
o
Nezinu ko LTAB ir pētījis, ka viņiem sanāk 17% pieaugums, jo cik ar cilvēkiem apkārt runāts un pats savam auto esmu skatījies, pieaugums ir 100%. Un avārijas nav bijušas.
PSKP
P
Mazās Latvijas nabadzīgā tauta ar trauksmainām sirdīm drīz vien sasniegs sengaidītos Gaiša Komuņizma Nr.2. sarkani kakainos griestus. Vēl tikai nieka pāris gadus japabalso par komūnistiem, naclopien un svoločinu lai būtu pilnīgs apdebīlošanās čiki-briki.
igors
i
Nu man rodas tad LTAB liels jautājums man ir auto kas reģistrēts Lietuvā un kuram man Octa uz 3 mēnešiem maksā 13e un ir auto Latvijā kuram Octa maksā 69e uz 3 mēnešien abi auto ir identiski vienādi un pirms cenu sadārdzinājuma latvijā reģistrētam auto arī bija 13e tad kur ir 17% sadārdzinājums. Laikam ar matemātiku ir pasmagi vai arī baltijas valstīs aptauju veica uz dārgajiem Octa piedāvātājiem un latvijā uz lētāko. Lai gan arī nesanāk jo vidēji cena ir kāpusi no 50-70% dažiem pat vēl vairāk. Cik no savas pieredzes zinu tad arī Lietuvā un Igaunijā ir algas lielākas nekā mums. Cik tad ilgi mānīs mūsu tautu kauns nepaliek. A varbūt ka jums ir jāiet mācīties lai spētu cilvēkiem palīdzēt nevis censties panākt aizbraukšanu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas