Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

LTF muzejā apskatāms arī Īvana vēsturiskais auseklīšu džemperis

Premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība) bija viens no pirmajiem, kas piektdien vēra Latvijas Tautas frontes (LTF) vēsturiskās ēkas durvis, lai aplūkotu LTF muzeja jauno ekspozīciju, kura iekārtota ar valdības atbalstu. No gandrīz pusmiljons latiem, kurus valdība piešķīra LTF 25.gadadienas pasākumu rīkošanai, vairāk nekā 288 000 lati ieguldīti LTF muzeja vēsturiskās ēkas remontā un jaunas ekspozīcijas izveidošanā.

Ar muzeju premjeru iepazīstināja LTF pirmais priekšsēdētājs Dainis Īvāns, vairāki viņa tā laika bijušie domubiedri un mākslinieks Jānis Mitrēvics, kura pārstāvētā kompānija DD Studio ieguva tiesības veidot muzeja ekspozīciju vairāku pretendentu konkurencē. Muzejā ir izmantotas jaunākās tehnoloģijas, kas paver iespējas aplūkot atmodas laika dokumentus, dzirdēt audio ierakstus, kā arī skatīties vēsturiskos videomateriālus. Muzeja veidotāji cer, ka modernā ekspozīcija ieinteresēs par LTF vēsturi arī jauniešus, kuri tajā laikā vēl nebija piedzimuši.

LTF muzejs atrodas LTF vēsturiskajā ēkā Rīgā, Vecpilsētas ielā, kurā aplūkojams arī LTF priekšsēdētāja kabinets. "Esmu izģērbts pliks," nesen jokojot sacīja Īvāns, kurš ir atdevis muzejam ne tikai savu vēsturisko džemperi ar auseklīšiem, bet vēl vairākas tā laika relikvijas un dokumentus. "Es nolēmu džemperi atdot LTF muzejam, jo tas jau īstenībā nav mans īpašums, bet kā laikmeta karogs," teica Īvāns.

Muzejs ir privāts un tas pieder Latvijas Tautas frontes muzeja biedrībai. Kaimiņvalstīs Lietuvā un Igaunijā nav bijusi iespēja izveidot tādu muzeju vēsturiskajās telpās, skaidroja vēl viens tā laika LTF līderis Jānis Dinevičs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas