Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

LTV aicina anulēt MTG olimpisko spēļu hokeja turnīra translēšanas licenci

Latvijas Televīzija (LTV) aicina anulēt Modern Times Group (MTG) olimpisko spēļu hokeja turnīra translēšanas licenci, jo, MTG grupai aizejot no virszemes apraides, tā nespēj izpildīt licences obligātos nosacījumus - pārraidīt hokeja spēles brīvā ētera televīzijā.

LTV paziņojumā masu medijiem norāda, ka informācija publiskajā telpā liecina, ka MTG grupa ir sākusi pārrunas par olimpisko spēļu hokeja turnīra translēšanas tiesību nodošanu trešajai pusei, kas ir pretrunā ar starptautiskās licences pamata noteikumiem un var novest pie tā, ka licence tiek anulēta un Latvijas skatītājam hokeja spēles no Sočiem vispār nebūs pieejamas.

"Šādas komerctelevīziju rīcības rezultātā tiek būtiski pārkāpti licences deklarētie noteikumi," brīdina LTV un uzsver, ka starptautiskā tendera noteikumu ignorēšana nodara būtisku zaudējumu gan sabiedriskajam medijam, kas arī bija gatavs nodrošināt hokeja pārraidīšanu, gan visai Latvijas sabiedrībai kopumā.

LTV uzskata, ka šajā gadījumā tiek pārkāptas godīgas konkurences normas.

Ziemas olimpisko spēļu Sočos pārraidīšana notiek, pamatojoties uz licences noteikumiem. Tiesības pārdot 2014. un 2016. gada olimpisko spēļu licenci Latvijas teritorijā Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) deleģēja starptautiskajai kompānijai Sportfive, kas organizēja tenderi raidtiesību iegādei. Saskaņā ar tendera rezultātiem LTV ieguva tiesības pārraidīt brīvā ētera televīzijā visu olimpisko spēļu notikumus, izņemot hokeju. Tiesības uz hokeja turnīra pārraidīšanu brīvā ētera televīzijā bez tiesībām sublicencēt trešajām pusēm ieguva MTG.

LTV ir vērsusies pie kompānijas Sportfive ar pretenziju un aicinājumu anulēt olimpisko spēļu tendera rezultātus sadaļā, kas attiecas uz hokeja spēļu pārraidīšanu, jo otrs tendera dalībnieks nespēj izpildīt izvirzītās prasības. LTV pauž gatavību pārraidīt olimpisko hokeja turnīru, nodrošinot brīvā ētera apraidi.

LTV sola vērsties pie Sportfive pēc situācijas skaidrojuma, kā arī SOK un Latvijas Olimpiskajā komitejā ar aicinājumu anulēt hokeja translācijas licenci uzņēmumam MTG. Tāpat LTV iecerējusi vērsīsies Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomē, lai aicinātu nepieļaut negodprātīgu un pret Latvijas skatītāju interesēm vērstu rīcību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kultūras ministre Logina atkāpjas no amata

Kultūras ministre Agnese Logina (P) nolēmusi personīgu iemeslu dēļ atkāpties no ministres amata, un šos pienākumus viņa beigs pildīt 17.jūnijā, aģentūru LETA informēja Kultūras ministrijas sabi...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas