Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

LTV meklēs pagaidu valdes locekļus uz viena gada termiņu

Latvijas Televīzija (LTV) meklēs pagaidu valdes locekļus, kurus iecels uz vienu gadu, vēsta LTV raidījums de facto.

To paredz Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) lēmums.

Raidījumā vēstīts, ka valdes locekļu meklēšana nenotikšot konkursā, bet sarunu procesā. Iespējams, pagaidu darbam valdē tiks izvēlēts arī kāds no LTV darbiniekiem. 

"de facto" vēsta, ka konkursus uz LTV valdes locekļa amatiem SEPLP, visticamāk, nerīkos tāpēc, ka saskaņā ar tagadējo plānu no 2025.gada jāsāk darboties apvienotajam sabiedriskajam medijam, kuram būs jāmeklē valde atsevišķā konkursā. Par to, kā līdz tam risināt situāciju LTV valdē, padome sola spriest tuvākajā laikā.

Vaicāts par SEPLP skaidrojumu tam, ka padomes rīkotajos konkursos atrastie LTV valdes locekļi pēc salīdzinoši neilga laika amatus pamet, SEPLP priekšsēdētājs Jānis Siksnis pauda, ka personālvadības firma, kurai tiek uzticēts uzrunāt potenciālos kandidātus, uzrunā ļoti spēcīgus kandidātus, bet tajā brīdī, kad noskaidrojas, ka šis ir konkurss būtībā uz gadu, pusotru vai diviem - atkarībā no tā, kā tiks pieņemts vai nepieņemts lēmums par apvienošanu - tā ļoti daudzi spēcīgi kandidāti atsakoties vispār no šī varianta.

"Līdz ar to vienmēr mēs esam teikuši, ka mēs konkursos gaidām un esam gaidījuši plašāku kandidātu loku. Cerams, ka nākamā gada vasarā mēs rīkosim konkursu uz vienotā medija valdi, uz pieciem gadiem, uz skaidru perspektīvu, kurā pieteiksies tiešām paši labākie," raidījumam sacīja Siksnis.

Kā ziņots, LTV valdē iepriekš bija radušās domstarpības valsts finansējuma apguves dēļ. LTV valdes locekle finanšu pārvaldības jautājumos Elīza Bērziņa trešdien Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā sacīja, ka aiziet no valdes, un tam par iemeslu esot kāds darījums, kurā ir "atvērti piegādātāju riski, kas šajā ģeopolitiskajā situācijā ir būtiski". Bērziņa amatu atstās 14.novembrī.

Kā skaidro SEPLP, šā gada valsts budžetā tika rezervēti 4,7 miljoni eiro LTV kritiskās infrastruktūras stiprināšanai, kas sevī ietver arī astoņu kameru pārvietojamās televīzijas studijas (PTS) kompleksa iegādi un drošības žoga ap LTV ēku izbūvi. Atskaitoties par progresu PTS iepirkuma organizēšanā, LTV informējis SEPLP Revīzijas komisiju, ka šogad nav iespējams realizēt iepirkumu iepriekš norādītajā termiņā, lai varētu pretendēt uz valsts budžetā rezervēto līdzekļu apguvi.

LTV informējusi, ka iepirkums oktobrī tiks izsludināts un pēc tā sekmīgas noslēgšanās paredzēts lūgt Ministru kabinetam nepieciešamos līdzekļus pārcelt nākamā gada budžetā, lai varētu norēķināties ar piegādātāju.

Komentējot Bērziņas izteikumus, SEPLP norāda, ka nevar komentēt atsevišķu valdes locekļu izteikumus par ģeopolitiskiem riskiem.

"SEPLP turpinās sekot līdzi LTV iepirkumu realizācijai, kas ir LTV valdes atbildība, lai nodrošinātu piešķirto līdzekļu kvalitatīvu apguvi un LTV infrastruktūrai nepieciešamos uzlabojumus," norāda padomes pārstāvji.

Jau ziņots, ka pēc paša vēlēšanās no 22.oktobra valdes locekļa amatu programmu un pakalpojumu attīstības jautājumos atstās arī Kaspars Odiņš, līdz ar to LTV valdē palieks tikai tās priekšsēdētājs Ivars Priede.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas