Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

LTV pārejai uz augstas izšķirtspējas apraidi nepieciešami aptuveni astoņi miljoni eiro

Latvijas Televīzijas (LTV) pārejai uz augstas izšķirtspējas apraides (HD) kvalitātes standartiem ir nepieciešami aptuveni astoņi miljoni eiro, aģentūrai LETA pastāstīja Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētāja Dace Ķezbere.

NEPLP šodien sēdē uzklausīja LTV pārstāvju prezentāciju un skaidrojumus investīciju plānam tehniskā nodrošinājuma atjaunināšanai, lai realizētu pāreju uz HD kvalitātes standartiem. Uzklausot LTV pārstāvjus, NEPLP atzina, ka investīcijas būs nepieciešamas vairāku gadu garumā, par ko tiks informēta arī Satiksmes ministrijas (SM) paspārnē izveidotā darba grupa.

Ķezbere norādīja, ka finansējums, kas LTV nepieciešams, lai pārietu uz HD kvalitātes standartiem, attiecināms uz visu televīzijas tehnisko kompleksu - ne tikai raidošās tehnikas, bet arī ierakstu, arhivēšanas, apgaismošanas un citas tehnikas nomaiņu.

NEPLP priekšsēdētāja skaidroja, ka gadījumā, ja LTV saņems nepieciešamo finansējumu, tad pāreju uz HD apraides programmu LTV varētu īstenot līdz 2021.gadam.

Ķezbere sacīja, ka LTV pāreja uz HD kvalitātes standartiem ir saistīta ar SM vīziju plašākā mērogā. Pēc viņas teiktā, NEPLP jau iepriekš Ministru kabinetā ir paudusi to, ka LTV ir nepieciešams pāriet uz augstas izšķirtspējas kvalitātes standartiem, lai veicinātu LTV attīstību nākotnē.

NEPLP priekšsēdētāja norādīja, ka pārejas īstenošanai šogad LTV tehnikas nomaiņai tika piešķirti 800 000 eiro un ka nākamajam gadam piešķirtais finansējums mērķa īstenošanai ir robežās no 350 000 līdz 450 000 eiro, tādēļ, pēc Ķezberes domām, LTV pāreja uz HD kvalitātes standartiem pamazām varētu tikt īstenota.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas