Laika ziņas
Šodien
Migla
Rīgā 0 °C
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

LTV: Pētersonei-Godmanei pielaidi noslēpumam liedz saņemt draudzība ar Savicki

Latvijas Televīzijas rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka Iekšlietu ministrijas (IeM) valsts sekretārei Ilzei Pētersonei-Godmanei pirmās jeb augstākās kategorijas pielaidi darbam ar valsts noslēpumu Satversmes aizsardzības birojs (SAB) varētu nepiešķirt, jo Godmaņu pārim esot draudzīgas attiecības ar energokompānijas Itera Latvija prezidentu Juri Savicki.

Par to, ka Pētersonei-Godmanei, iespējams, nāksies pamest amatu, jo bez augstākās kategorijas pielaides valsts noslēpumam amata pienākumus nevar pildīt pilnvērtīgi, Latvijas Televīzija vēstīja jau svētdien.

Šobrīd Pētersones-Godmanes izvērtēšana aizvien formāli ir procesā, taču Latvijas Televīzija vēsta, ka process nav noslēdzies vienīgi tāpēc, ka IeM valsts sekretāre šobrīd ir atvaļinājumā, bet Satversmes tiesas šā gada februāra spriedums paredz, ka amatpersona par galīgo lēmumu jāinformē klātbūtnē, proti, SAB jāgaida Pētersones-Godmanes atgriešanās no atvaļinājuma. Godmane-Pētersone no atvaļinājuma atgriežas pēc Lieldienām.

Latvijas Televīzijas raidījuma Panorāma rīcībā esošā informācija liecina, ka Pētersone-Godmane ar vīru - ekspremjeru Ivaru Godmani - pērn viesojušies Jura Savicka dzimšanas dienas svinībās Horvātijā.

Savickis par to, vai šī iemesla dēļ jāliedz pielaide valsts noslēpumam, izteicies noraidoši: "Tur jau bija tā, ka ne jau uz svinībām mēs satikāmies. Vienkārši viņi bija Horvātijā, un mēs bijām Horvātijā. Viņi nebrauca speciāli uz svinībām. Tad mēs vienu vakaru svinējām, visi, kas tur bija, manu dzimšanas dienu. Kā tas vispār iespējams, ka saistībā ar mani var nedot kādam pielaidi? Kādā sakarībā? Tāpēc, ka es strādāju ar Gazprom, ka es strādāju ar Krieviju? Tieši otrādi. Es būtu pateicis tā - tie, kas ar mani sarunājas un svin, tieši otrādi - viņiem jādod pielaide," situāciju Latvijas Televīzijai komentēja Savickis.

Šobrīd par to, ka IeM valsts sekretārei, iespējams, nāksies atstāt amatu, komentārus nesniedz arī iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (Vienotība), norādot, ka "šis jautājums ir tikai un vienīgi drošības iestāžu kompetencē, līdz ar to SAB ir nokomentējis, ka pārbaude vēl nav pabeigta." 

 

Top komentāri

hehe
h
Kā lai čekisti nedraudzējas?
Apžēliņ!
A
Tad jau ZZS sarkanajām Kremļa lakstīgalām sen vilka pasēm būtu jābūt izsniegtām. Un sarkanajai Danai Drātniecei - kauna stabs.
common
c
jūs visus par muļķiem uzskatiet, vai kā? visu laiku nedraudzējās, medībās kopā nebrauca, kā tad (šī dāmīte ir kaislīga plintniece un zvēru bende, ja kāds to nezināja.). pēkšņi, kā no zila gaisa sadraudzējās un uz horvātiju aizbrauca. tas, ka šai personai vispār nav vietas valsts pārvaldē ir jau sen skaidrs pat tik mazadvancētam cilvēkam kā maņai no centrāltirgus, bet pasakiet tak, kas ir īstais iemesls, ka šo izsviež no siles!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas