Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

LTV: Uz galvenā naudas atmazgāšanas apkarotāja amatu pretendē arī advokāte Znotiņa

Divi galvenie favorīti konkursā uz Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienesta jeb Kontroles dienesta vadītāja amatu ir līdz šim 20 gadus dienestu vadījušais Viesturs Burkāns un zvērināta advokāte, Ārvalstu investoru padomes (ĀIP) Latvijā pārstāve Ilze Znotiņa, sestdienas vakarā ziņoja Latvijas Televīzija.

Znotiņa vada Ārvalstu investoru padomes maksātnespējas jautājumu un ekonomisko un finanšu noziegumu darba grupas, savulaik bijusi advokātu biroja Deloitte Legal partnere. Viņa Latvijas Televīzijai pastāsījusi, ka pagājušajā nedēļā runājusi ar ģenerālprokuroru Ēriku Kalnmeieru, kuram jāizvēlas Kontroles dienesta vadītājs.

No Valsts kancelejas organizētā konkursa komisijas ģenerālprokurors saņēma atzinumu par četriem no deviņiem kandidātiem. Viņš gan norādīja, ka netiksies ar visiem ieteiktajiem pretendentiem, bet gan ar redzamākajiem līderiem, kuri uz citu fona izcēlušies pārliecinoši.

Jauno dienesta priekšnieku Kalnmeiers solījis nosaukt jau pirmdien.

Jau vēstīts, ka pašreizējais dienesta vadītājs Burkāns šajā amatā ir kopš 1998. gada un viņa pilnvaru termiņš beidzas 31. maijā.

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) iepriekš norādīja, ka Kontroles dienestu ir nepieciešams stiprināt, palielinot tā kapacitāti un nodrošinot labu pārvaldību, kā arī sadarbību ar citām atbildīgajām institūcijām.

"Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienestā ir nepieciešamas radikālas izmaiņas, ko var nodrošināt, rīkojot caurspīdīgu, skaidri saprotamu atlases procesu, kas ļautu šai valstij nozīmīgajai institūcijai izvēlēties labāko vadītāju," uzsvēra premjers.

Top komentāri

Kārklu vācietis
K
Jā,tikai smukus cilvēkus augstos amatos ... Cita lieta,ka "Burkāns jānomaina",bet "redzami pārāks" kandidāts vien Znotiņa.Plaša izvēle ...
Buba
B
Ko nozīmē - ģenerālmeiers nozīmēs!? Pārfrāzējot Pietuka Krustiņu/ brāļus Kaudzītes "kā Aivars Šļomovičs teiks, tā būs!"
Hamuhāre
H
Čuvella par advokātu?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas