Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

LTV: Vērienīgais e-veselības projekts uz izgāšanās sliekšņa

Uz izgāšanās sliekšņa ir pēdējo gadu vērienīgākais Veselības ministrijas (VM) projekts e-veselība, otrdien vakarā vēstīja Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums Panorāma.

Veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) LTV pastāstījis, ka šim projektam lraud līdzīgs liktenis kā neveiksmīgajam Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) projektam skolas.lv, kurā ieguldīti miljoniem eiro, taču projekta mērķi nav sasniegti. To atzīst arī par projektu atbildīgais Nacionālais Veselības dienests (NVD).

"Mēs esam noskaidrojuši, vismaz man ir zināms, ka tie paši izpildītāji, kas tur to lietu salaida grīstē, VM ir piestrādājuši pie trīs projektiem, un es patlaban esmu uzdevis šo jautājumu skaidrot. Atbildes drīz būs," solījis Belēvičs.

NVD vadītāja Daina Mūrmane-Umbraško savukārt kā galveno sarežģījumu minējusi projekta lielo apjomu, kas uzticēts vairākiem veidotājiem.

E-veselība ir veselības aprūpes kvalitātes un efektivitātes uzlabošanas programma, izmantojot informācijas un komunikācijas tehnoloģiju līdzekļus. Šīs programmas ietvaros Nacionālais veselības dienests izstrādā un ievieš vienotās veselības nozares elektroniskās informācijas sistēmu. 

Iepriekš vēstīts, ka Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) saņemti dienesta pārbaudes rezultāti saistībā ar 3,5 miljonu eiro vērto portāla www.skolas.lv projektu, kas liecina par nepieļaujamiem trūkumiem projekta vadībā un uzraudzībā, kā arī lēmumu novilcināšanu, tāpēc ministre Mārīte Seile pārbaudes rezultātus nodos tālākai izmeklēšanai tiesībsargājošām iestādēm, portālu Diena.lv informēja IZM.

"Projekta izmaksas ir 3 553 535,05 eiro. skolas.lv plānotie rezultāti nav sasniegti un valstij ir nodarīti būtiski zaudējumi. Tā kā projekta īstenošanā, dažādās atbildības pakāpēs ir bijis iesaistīts ļoti liels cilvēku skaits, dienesta pārbaudes detalizēts ziņojums tiks nosūtīts tiesībsargājošām iestādēm profesionālai izvērtēšanai un vainīgo saukšanai pie atbildības, atbilstoši nodarījumiem," paziņojusi Seile.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas