Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

LTV: Viens no VID kukuļošanas mēģinājumā iesaistītajiem ir Aizsardzības ministrijas darbinieks

Viens no Valsts ieņēmumu dienesta (VID) 65 000 eiro kukuļošanas mēģinājumā iesaistītajiem ir esošais Aizsardzības ministrijas (AM) darbinieks, vēstīja Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums Panorāma, atsaucoties LTV rīcībā esošo informāciju.

Šis AM speciālists esot bijušais VID darbinieks.

AM pārstāve Anete Gnēze raidījumam apliecināja, ka viens ministrijas speciālists tiešām ir nesen aizturēts, taču viņa apgalvoja, ka nezina, vai aizturēšana saistīta ar kukuļošanas lietu.

"Varu apstiprināt, ka viens no Valsts aizsardzības militāro objektu iepirkumu centra darbiniekiem ir aizturēts, bet no Valsts aizsardzības militāro objektu iepirkumu centra nav izņemti dokumenti, datu nesēji, kā arī nav pieprasīta informācija," pauda Gnēze.

Savukārt saistībā ar aizdomās par kukuļošanu aizturēto VID darbinieci dienesta vadītāja Ieva Jaunzeme stāstīja, ka tai piemērots drošības līdzeklis - aizliegums ieņemt amatus, un viņa pašlaik ir atstādināta no amata pienākumu izpildes bez algas saglabāšanas.

Jaunzeme uzsvēra, ka, ja darbiniece pati neizteiks vēlēšanos atstāt VID, tiks vērtēta viņas atbilstība nevainojamai reputācijai.

Jautāta, kurā jomā konkursa rezultātu mēģināts ietekmēt, Jaunzeme atbildēja, ka tā ir "ļoti šaura joma, tur ir tik maz pretendentu, ka tur būs automātiski skaidrs, un tas var kaitēt arī izmeklēšanas interesēm".

Jau ziņots, ka VID Iekšējās drošības pārvalde, kriminālprocesa laikā veicot apjomīgas speciālās izmeklēšanas darbības, šonedēļ aizturēja organizētu personu grupu, kas pieprasīja kukuli 65 000 eiro apmērā ar mērķi to nodot VID amatpersonai. Kā aģentūru LETA informēja VID, minētā naudas summa prasīta ar mērķi panākt, lai VID amatpersona, izmantojot savu dienesta stāvokli, nodrošinātu padziļinātu un tendēti nelabvēlīgu pārbaužu veikšanu attiecībā pret konkrētiem uzņēmumiem.

Pašlaik saistībā ar notikušo par aizdomās turētajām atzītas divas bijušās VID amatpersonas, kā arī viena esošā VID amatpersona. Kopumā izmeklēšanas laikā piecām noziedzīgajā nodarījumā iesaistītajām personām piemērots aizdomās turētā statuss. Ceturtdien, 11.jūnijā, divām no aizdomās turētajām personām tiesa piemēroja ar brīvības atņemšanu saistītu drošības līdzekli - apcietinājumu.

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ka militāro iepirkumu Augeja staļļi ir sen nobrieduši tīrīšanai.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas