Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

LTV Ziņu dienesta vadītāja meklējumi pagaidām bijuši nesekmīgi

Izmaiņas Latvijas Televīzijas (LTV) ziņu programmā būs redzamas aptuveni pēc divām nedēļām - oktobra vidū, pēc Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes sēdes pastāstīja LTV ģenerāldirektors Edgars Kots. Patlaban turpinās arī jaunā Ziņu dienesta vadītāja meklējumi, tomēr tie līdz šim bijuši nesekmīgi. 

Patlaban nepieciešams vēl nedaudz laika sagatavot informāciju par tālāko LTV attīstību un nākamās nedēļas sākumā paredzēts par izstrādātajiem plāniem informēt arī medijus.

Kots akcentē, ka jau patlaban LTV programmā ir vērojamas izmaiņas, piemēram, "100.panta preses kluba" speciālizlaidumi, kurus šonedēļ vadīja Gundars Rēders un Arnis Krauze.

"Šīs izmaiņas tika izstrādātas vēl kopā ar iepriekšējo Ziņu dienesta vadītāju Mareku Gailīti, un tās tiks turpinātas, jo jauna vadītāja redzējumu iedzīvināt var tikai aptuveni pusgada laikā," sacīja Kots.

Patlaban turpinās arī jaunā Ziņu dienesta vadītāja meklējumi, tomēr tie līdz šim bijuši nesekmīgi. Kots vēlreiz pastāstīja, ka, ja līdz nākamās nedēļas sākumam "neizkristalizēsies" kāds spilgts līderis, kurš varētu uzņemties Ziņu dienesta vadītāja vietu, tad tiks gatavots konkurss.

Kots pastāstīja, ka pēc Gailīša aiziešanas viņa pienākumi tiks sadalīti starp kanāla vadītāju Baibu Šmiti un LTV vadītāja vietnieci Agnesi Mamaju un šādā sastāvā Ziņu dienests ir spējīgs strādāt bez tiešā vadītāja 1-1,5 mēnešus.

Kots arī norādīja, ka patlaban tiek testēti vairāki LTV žurnālisti, lai saprastu viņu stiprās puses un spēju uzņemties raidījumu vadītāju amatu pienākumus. Tāpat uz raidījumu vadītāja vietu testēts arī SIA "Dienas mediji" valdes loceklis, bijušais Tautas partijas līdera Andra Šķēles preses sekretārs Romāns Meļņiks, bet konstatēts, ka viņš varētu būt labs komentētājs, bet ne vadītājs.

Kā ziņots, atlūgumu LTV ģenerāldirektoram Kotam pagājušajā nedēļā iesniedza LTV Ziņu dienesta vadītājs Gailītis, kurš darbu turpinās sabiedrisko attiecību jomā.

Kots atzina, ka viņam nebija citas iespējas, kā pieņemt atlūgumu, "jo izrādās, ka Latvijas ekonomika attīstās un sabiedrisko attiecību firmām ir iespējas pārpirkt izcilus žurnālistus".

LTV ģenerāldirektors sacīja, ka gadījumā, ja Gailītim būtu varējis sniegt līdzvērtīgu atalgojumu sabiedrisko attiecību kompānijas piedāvātajam, viņš noteikti būtu turpinājis darbu LTV. Taču to Kots neesot varējis, jo LTV finansiālās iespējas un budžets to neļauj.

Gailīša pēdēja darbadiena LTV būs šā gada 24.oktobris.

Saskaņā ar LTV izplatīto paziņojumu medijiem Gailītis Ziņu dienestu LTV sāka vadīt 2006.gada 22.septembrī.

Pats Gailītis šajā paziņojumā saka, ka šie pieci gadi sabiedriskā medija ziņu dienesta vadībā ir bijuši spraigi un viņš ir ļoti pateicīgs saviem kolēģiem par doto iespēju ar viņiem strādāt vienā komandā.

Jau vēstīts, ka nesen darbu LTV pārtrauca arī analītiskā raidījuma "De facto" vadītāja Ilze Nagla. Tāpat neskaidra ir arī raidījuma "Kas notiek Latvijā?" nākotne, jo LTV vadības un žurnālista Jāņa Dombura sarunas nonākušas strupceļā un tiek gatavots jauns priekšlikums cita veida raidījuma vadīšanai.

LTV par rupjību izteikšanu tiešraidē pārtraukusi darba attiecības ar ilggadējo diskusiju raidījuma "Skats no malas" vadītāju Kārli Streipu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas