Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

LU Akadēmisko centru par 14 miljoniem latu būvēs LNK Industries Group

Iepirkumu komisija līguma slēgšanas tiesības par Latvijas Universitātes (LU) Akadēmiskā centra Torņakalnā 1. kārtas tehniskā projekta izstrādi, būvniecību un autoruzraudzību piešķīrusi pilnsabiedrībai LNK Industries Group ar piedāvāto līgumcenu - 14 889 999 lati, portālu Diena.lv informēja LU.

Iepirkumā maksimāli pieejamā summa ir 15 783 464 lati bez PVN - ERAF finansējums 13 463 701 lats, valsts budžeta finansējums 1 055 581 lats un LU finansējums 1 264 182 lati.

Kā ziņots, iepirkumā tika saņemti piedāvājumi no četriem uzņēmumiem - SIA Merks, SIA Abora, pilnsabiedrības LNK Industries Group un SIA Skonto Būve. Sākotnēji lēmums tika pieņemts par labu SIA Abora piedāvājumam, taču pārējie trīs pretendenti iesniedza sūdzības IUB, kas tās izvērtēja un, sniedzot izsmeļošu lēmuma izklāstu, atzina tās par daļēji pamatotām, līdz ar to piedāvājumu vērtēšana tika veikta atkārtoti. Lēmums par iepirkuma uzvarētāju tika pieņemts, pilnībā ņemot vērā IUB iesniegumu izskatīšanas komisijas lēmumā pausto viedokli.

Saskaņā ar nolikumu piedāvājumi tika vērtēti pēc to saimnieciskā izdevīguma, ko veido kritēriji - cena par projektēšanu un būvniecību, maksājumu ieturējuma apmērs ģenerāluzņēmēja līguma izpildes laikā procentos, garantijas perioda ilgums objektam no nodošanas ekspluatācijā, pretendenta piedāvāto inženiersistēmu un iekārtu regulārās apkalpošanas izmaksu apjoms gadā.

Jau vēstīts, ka Torņakalna rajonā LU plāno izveidot modernu Akadēmisko centru ar vairākām ēkām, kas radītu funkcionālu, ekonomisku un uz ilgtspējīgu attīstību orientētu mācību, darba un sadzīves vidi, kura kļūtu par mūsdienīgu zināšanu un jauno tehnoloģiju izpētes un apguves vietu ķīmijas, bioloģijas, medicīnas, ģeogrāfijas un zemes zinātņu studijām un zinātniskajam darbam. 

Uzņēmumu AS LNK Industries un AS Latvijas tilti izveidotā pilnsabiedrība LNK Industries Group reģistrēta 2012. gada 12.jūnijā. AS LNK Industries ir holdinga LNK Group uzņēmums, kas specializējas vērienīgu būvniecības un ražošanas projektu īstenošanā, savukārt AS Latvijas tilti ir holdinga LNK Group uzņēmums, kas 70 darba gadu laikā kļuvis par vienu no lielākajiem būvniecības uzņēmumiem Latvijā, specializējoties tiltu, ceļa pārvadu un citu hidrotehnisku projektu būvniecībā un rekonstrukcijā.




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas