Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

LU rektors: Pilnvērtīgas akadēmiskās izglītības iegūšanai noteikti jāpastudē arī ārzemēs

Ja cilvēks savā izvēlētajā jomā vēlas iegūt pilnvērtīgu akadēmisko izglītību, tad noteikti ir nepieciešams kādu laiku studēt arī ārzemēs, šorīt intervijā LNT raidījumam 900 sekundes pauda Latvijas Universitātes (LU) rektors Indriķis Muižnieks.

Viņš gan ieteica uz ārzemēm doties studēt pēc bakalaura grāda iegūšanas, proti, maģistrantiem un doktorantiem. "Tad jūs gan vairāk apzināties, ko pats gribat, gan varat kā līdzvērtīgs partneris strādāt tajās skolās, uz kurām aizejat," skaidroja Muižnieks.

LU rektors arī uzsvēra, ka ārzemju augstskolās bakalaura programmās studējošo skaits bieži vien ir ļoti liels, kas var pasliktināt studiju kvalitāti. "Ārzemju augstskolās bieži vien ir ļoti lielas pirmā kursa studentu grupas. Tad jūs tur vienkārši pazūdat, un tas kvalitātes jautājums šajā gadījumā, es teiktu, Latvijā pat ir labāks," sacīja LU rektors.

Top komentāri

Margarēta
M
Muižnieks kā rektors ir tas pats, kas Vējonis prezidents. Abi biologi, abus klausīties bez neērtuma sajūtas nav iespējams. Abi savu prātu, pēc visa spriežot, nodzēruši. Bēdīgi, ka Vējonis var kļūt par prezidentu. Bēdīgi, ka Muižnieks var tēlot rektoru. Rezultāts diezgan likumsakarīgs. LU lēnām grimst.
A. S.
A
Nu ko teikt, beidzot LU atzīst, ka tā nespēj pasniegt pilnvērtīgu augstāko izglītību. Iemesls - pati LU ilgi uzskatīja, ka ir vadošā un lielākā valstī, diktēja noteikumus augstākajā izglītībā un zinātnē, bet nepamanīja, ka pašas LU iekšienē viss sen jau aizgājis uz grunti.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas