Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Lūdz sākt kriminālvajāšanu pret trīs personām par vairāk nekā miljona eiro lielu zaudējumu nodarīšanu valsts budžetam

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētai prokuratūrai janvārī nosūtīja kriminālvajāšanas uzsākšanai kriminālprocesu pret trīs personām, kuru noziedzīgo darbību rezultātā valsts budžetam nodarīti zaudējumi vairāk kā 1 miljona eiro apmērā, portālu Diena.lv informēja VID pārstāve Kristīne Augstkalne-Jaunbērziņa.

Veicot virkni izmeklēšanas un operatīvo darbību, kā arī sadarbojoties ar Igaunijas tiesībaizsardzības iestādēm, tika noskaidrots, ka personas, pret kurām lūgts uzsākt kriminālvajāšanu, organizēja fiktīvu darījumu ķēdes, radot priekšstatu, ka darījumi izmantoti saimnieciskās darbības nodrošināšanai, proti, cementa iegādei.

Noziedzīgo darbību īstenošanai tika izmantoti Latvijā reģistrēti uzņēmumi, kas it kā nodrošināja cementa iegādi uzņēmumam Latvijā. Patiesībā cementa iegāde tika veikta no sadarbības partnera Igaunijā. Uzņēmums VID apzināti iesniedza nepatiesas ziņas par veiktajiem darījumiem un uzrādīja fiktīvus darījumus un grāmatvedības dokumentus.

Noziedzīgo darbību rezultātā uzņēmums samazināja valsts budžetā maksājamā pievienotās vērtības nodokļa (PVN) apmēru un nelikumīgi ieguva tiesības veikt PVN priekšnodokļa atskaitīšanu par faktiski nenotikušiem darījumiem, tādējādi radot zaudējumus valsts budžetam 1 035 518,88 eiro apmērā.

Kriminālprocess uzsākts VID Finanšu policijas pārvaldē pēc Krimināllikuma 218.panta 2.daļas.

Top komentāri

Hektors
H
Kapec netiek nosaukti vardi un zuvardi Latvijas valsts izlaupitajiem, kuri ir apzagusi latvieus tautu??? Cik ilgi Latvijas vadiba nesauks vardus, uzvardus kuri izlaupa Latvijas valsti un apzog un iznicina latvieus tautu?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas