Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Lukašenko: Notiek darbs pie konstitūcijas izmaiņām: par vardarbību būs jāatbild

Ja Baltkrievijas pēcvēlešanu protestu dalībnieki neaprobežosies ar miermīlīgām ielu akcijām, bet kļūs vardarbīgi, viņiem par to būs jāatbild, pirmdien sacīja prezidents Aleksandrs Lukašenko, kurš arīdzan atklāja, ko notiek darbs pie valsts konstitūcijas izmaiņām.

"Jūs nododiet visiem, ka nevienu necentīsies pierunāt. Viss. Ir sasniegta tā robeža, kad, ja jūs to pārkāpsiet, tad lai Tas Kungs ir jums. Ja jūs izgāzīsieties ielās, mēs to pārcietīsim. Ja iesiet lauzt - atbildēsiet. Lūk, jums vīriešu saruna," Lukašenko teikto citē oficiālā ziņu aģentūra BelTA.

"Šodien ir jādomā nevis ar aifonu telefonu, bet smadzenēm. Domājiet," mudināja prezidents.

Kā vēsta BelTA, Lukašenko aicinājis valstī veikt varas pilnvaru pārdalīšanu konstitucionālā procesa ceļā, nevis ar ielu akcijām.

"Šobrīd notiek darbs pie valsts konstitūcijas izmaiņu variantiem, kas paredz varas pilnvaru pārdalīšanu. Šo konstitūciju nevar atdot nesaprotams kam. Jo būs posts," tiekoties ar Minskas Autovilcēju rūpnīcas (MZKT) strādniekiem, sacīja Lukašenko.

"Jauna konstitūcija ir vajadzīga," atzina līderis.

"Man divus variantus jau ierosināja. Es tos noraidīju, jo tie ar maz ko atšķiras no šīs. Notiek darbs pie trešā varianta. Nāciet, sēdieties un strādāsim pie konstitūcijas. Nodosim to referendumam, pieņemsim konstitūciju, un es jums nodošu savas pilnvaras pēc konstitūcijas. Bet ne zem spiediena un caur ielu," sacīja Lukašenko.

Prezidents atzina, ka "nav svētais".

"Jūs zināt manu stingrību. Jūs zināt - ja nebūtu stingrības, tad nebūtu valsts. Jūs konkrēti zināt, ka es jūsu bērnus neapvainošu un valsti nevienam neatdošu. Tas ir galvenais," norādīja Lukašenko.

"Es neesmu mūžīgs. Bet ja jūs pazudināsiet pirmo prezidentu, jūs pazudināsiet, tāpat kā kaimiņu valstīs, visus pārējos. Baltkrievi tā nedrīkst darīt," uzsvēra valsts galva.

Saskaņā ar oficiālajiem rezultātiem Baltkrievijas prezidenta vēlēšanās 9.augustā līdzšinējais valsts galva Aleksandrs Lukašenko ieguvis 80,1% balsu, bet opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska - 10,1%, taču opozīcija uzskata, ka vēlēšanu rezultāti ir viltoti, un vēlēšanās pārliecinoši uzvarējusi Tihanovska.

Galvaspilsētā Minskā kopš 9.augusta nerimst protesti pret vēlēšanu viltošanu un prezidentu Lukašenko, kas bieži pārauguši protestētāju sadursmēs ar drošības spēkiem. Protestu gaitā vairāki tūkstoši cilvēku aizturēti, vairāki simti ievainoti. Daudzu uzņēmumu strādnieki pieteikuši streikus.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas