Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Mājokļa uzturēšanai vidēji tērē 134 eiro mēnesī

Pērn Latvijā pieauguši mājokļa uzturēšanas izdevumi, sasniedzot 134 eiro mēnesī, liecina Centrālās statistikas pārvaldes veiktā ienākumu un dzīves apstākļu apsekojuma rezultāti. Neraugoties uz to, ka mājokļa izdevumi ir auguši par 5,3%, līdzīgi kā 2012.gadā, mājsaimniecības to segšanai tērēja ap 17% no savā rīcībā esošajiem ienākumiem.

Mājokļa uzturēšanas izdevumi nopietni ietekmēja mājsaimniecības budžetu. Tikai 12% no aptaujātajām mājsaimniecībām apgalvoja, ka mājokļa uzturēšanas izdevumi tām nemaz nav apgrūtinoši. Nedaudz samazinājies to mājsaimniecību īpatsvars, kuras naudas trūkuma dēļ bija palikušas parādā par komunālajiem pakalpojumiem. Tādu mājsaimniecību īpatsvars samazinājās no 20,6% 2012.gadā līdz 18,3% 2013.gadā. Apsekojuma dati liecina, ka vecākā gadagājuma iedzīvotāju (65 gadi un vecāki) mājsaimniecību vidū bija vismazāk parādnieku par komunālajiem pakalpojumiem – 11,7%.Visgrūtāk komunālo pakalpojumu rēķinus bija segt mājsaimniecībām, kurās dzīvoja viens pieaugušais ar bērniem līdz 17 gadu vecumam. Pagājušajā gadā 36,3% šo nepilno ģimeņu naudas trūkuma dēļ bija palikušas parādā par komunālajiem pakalpojumiem, tomēr situācija ir nedaudz uzlabojusies salīdzinot ar 2012.gadu, kad par komunālajiem pakalpojumiem parādā bija 44,1% nepilno ģimeņu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas