Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Sadalīta pirms trim gadiem sāktā "būvnieku lieta" par izvairīšanos no nodokļu nomaksas

Martinsonam jauns kriminālprocess

Prokuratūra Finanšu policijai likusi ieslēgt pilnus apgriezienus tā dēvētajā "būvnieku lietā". Centrālā figūra šajā izmeklēšanā – ar politiķiem saistītais uzņēmējs Māris Martinsons – šovasar atzīts par aizdomās turēto jaunā kriminālprocesā par organizētas grupas, iespējams, izdarītiem noziedzīgiem nodarījumiem, izvairoties no nodokļu nomaksas un legalizējot noziedzīgi iegūtus līdzekļus, liecina Dienas rīcībā esoši dokumenti.

Jaunais kriminālprocess sākts saistībā ar vairākām būvfirmām, tostarp SIA Velve, SIA Moduls-Rīga un SIA Moduls interjers, kuras ir valsts un pašvaldību, īpaši Rīgas, kopumā miljonos lēšamu iepirkumu regulāras uzvarētājas.

Lēmumu par jauna kriminālprocesa sākšanu Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētās prokuratūras prokurors Juris Ločmelis pieņēmis 22. jūnijā, sadalot Finanšu policijas jau pirms trim gadiem sākto "būvnieku lietu", kuras ietvaros 2014. gada vasarā notika vērienīgas kratīšanas vairākās būvfirmās un Martinsona aizturēšana. Jaunais kriminālprocess nosūtīts Finanšu policijai izmeklēšanas turpināšanai.

Pašlaik Martinsons no saiknes ar būvfirmām Velve, Moduls-Rīga un SIA Moduls interjers juridiski norobežojies, bet līdz pat 2014. gada 11. septembrim viņš turpināja būt SIA Moduls-Rīga valdes priekšsēdētājs, tas pārklājas arī ar laiku, kad firmas biroja ēkā notika kratīšanas.

Četriem no jaunajā kriminālprocesā iesaistītajiem uzņēmumiem – SIA Moduls-Rīga, SIA Velve, SIA Mehāniskās sistēmas un SIA Volts-1 – patlaban ir viens īpašnieks – a/s MN Holding, kas caur SIA Carrington, Hall & Hamburg pieder kādai Fļuzai Semakai. Viņu saista ģimeniskas saites ar Martinsona advokātu Lauri Leju. Semaka ir Lejas dzīvesbiedres Veronikas Lejas māte. Leja savukārt ir partijas Vienotība juriste un kopš jūlija oficiāli kļuvusi par Vienotības jaunā priekšsēdētāja, ekonomikas ministra Arvila Ašeradena padomnieci.

Tikai vienā no jaunajā kriminālprocesā iesaistītajiem uzņēmumiem publiski vēl tiešāk izsekojama saistība ar Martinsona ģimeni – trešdaļa SIA Moduls interjers caur firmu MM investīcijas saskaņā ar Lursoft datiem pieder viņa 24 gadus vecajam dēlam Mārcim Martinsonam un šīs firmas vienīgā valdes locekle ir viņa 20 gadu vecā meita Mona Martinsone.

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena piektdienas, 8. septembra, numurā!

Top komentāri

Urbītis
U
Izskatās, ka Margēvicai vienai intersē ilgstošā partiju kasiera varoņdarbi! Ministre esot paklausīga, bet pārējiem interesē čeku loteriju rīkošana...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas