Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Martinsonu atbrīvo

Uzņēmējs Māris Martinsons, kuru piektdienas vakarā aizturēja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), svētdienas vakarā atbrīvots no izolatora. Iespējams, ka tiks atbrīvots arī Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs, kuru KNAB aizturēja sestdienas vakarā pēc septiņu stundu ilgas nopratināšanas.

Jau vēstīts, ka Rimšēvičs savu aizturēšanu uzskata par klaji nelikumīgu, taču aizdomās turēta statuss viņam nav šobrīd noteikts, aģentūrai LETA pastāstīja Rimšēviča advokāts Saulvedis Vārpiņš.

Advokāts apstiprināja, ka vakar, pēc tam, kad Rimšēvičs pēc KNAB uzaicinājuma ieradās minētajā iestādē, viņam, pat neuzdodot nekādus jautājumus par apstākļiem, kuru dēļ viņš uzaicināts, tika paziņots par viņa aizturēšanu. Aizturēšanas iemesls ir kāds notikums, kas it kā norisinājies pirms daudziem gadiem.

Rimšēvičs šobrīd atrodas Valsts policijas izolatorā, taču aizdomās turētā statuss viņam nav piemērots. Advokātam šobrīd nav zināms kā KNAB rīkosies tālāk attiecībā uz Rimšēviču.

Savukārt aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka Martinsona aizstāvis ir kādreizējais Finanšu policijas priekšnieks, tagad advokāts Aivars Purmalis.

Aģentūrai LETA izdevās sazināties ar Purmali, taču viņš no komentāriem atturējās, kā arī neapstiprināja vai tiešām pārstāv Martinsonu. Aizstāvis norādīja, ka ar visiem jautājumiem saistībā ar Martinsona statusu lietā ir jāvēršas pie KNAB.

Diena jau vēstīja, ka abas kratīšanas - gan Latvijas Bankas prezidenta Rimšēviča darbavietā un privātīpašumā veiktā, gan pie uzņēmēja Martinsona veiktā - notikušas vienlaikus un ir savstarpēji saistītas ar kriminālprocesu, ko Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde izmeklēja pret maksātnespējas administratoriem Māri Sprūdu un Ilmāru Krūmu.

Izmeklēšana, kas, kā liecina Dienas rīcībā esošā informācija, pirmo reizi oficiāli sasaista Rimšēviča un Martinsona vārdus, saistīta ar trim iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem - par kukuļa pieprasīšanu valsts amatpersonai, izspiešanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās un starpniecību kukuļdošanā. Izmeklētājiem ir aizdomas, ka Latvijā ilgstoši darbojusies organizētās noziedzības grupa, kurā bijušas savstarpēji sadalītas lomas. Grupa, izmantodama dienesta stāvokli un ietekmi politiskajās aprindās, izspiedusi kukuļus, tostarp no kredītiestādēm.

Top komentāri

reptilis
r
Nu,re - balts un pūkains:)))
onka
o
Varbūt Rimšēvics bija mūsdienu Robins Huds? Izspieda naudu no bankām un deva nabagajiem :)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas