Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Matīss prezidentam piedāvā divus risinājumus, kā uzlabot ceļu stāvokli

Satiksmes ministrs Anrijs Matīss, tiekoties ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu, piedāvāja divus iespējamos risinājumus, kā uzlabot slikto ceļu stāvokli Latvijā, portālu Diena.lv informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Valsts prezidents izteica atbalstu satiksmes ministra izklāstītajiem plāniem autoceļu sakārtošanas jomā, kur tiek piedāvāti divi iespējamie risinājumi.

Pirmais paredz, ka jau nākamgad no valsts budžeta ceļu nozarei būtu nepieciešami 30 miljoni latu, kas primāri nodrošinātu, ka ceļu stāvoklis nepasliktinātos un pakāpeniski līdz 2020.gadam uzlabotos. Šajā variantā no akcīzes nodokļa ceļiem būtu nepieciešami 20% ar ikgadēju pieaugumu par 10%.

Otrs variants paredz daudz straujāku ceļu kvalitātes uzlabošanos, no budžeta prasot 150 miljonus latu jau nākamgad ar nosacījumu, ka šī nauda tiek aizdota no Valsts Kases un uz uzturēšanas rēķina atgriezta budžetam pakāpeniski. Šobrīd sadarbībā ar Finanšu ministriju tiekot noskaidrotas aizņemšanās iespējas. Šo variantu aktīvi atbalsta arī ceļinieku nozares pārstāvji.

Valsts prezidents rosināja satiksmes ministru aktīvi iesaistīties arī citu iespējamo finansējuma piesaistīšanas modeļu meklēšanā, vienlaikus norādot, ka ceļu uzturēšanas un labošanas kvalitāte šobrīd nereti ir ļoti zemā kvalitātē. Par to atbildība būtu jāuzņemas arī ģenerāluzņēmējiem, kuri piesaista apakšuzņēmējus, bet par gala kvalitāti atbildēt nevēlas. Abas puses bija vienisprātis, ka ar bedrīšu lāpīšanu vien ceļu uzturēšanas jautājums netiks atrisināts. "Ja šogad vien 7 miljoni aizies bedrītēm, tad tā faktiski ir zemē nomesta nauda, jo nākamgad atkal būs jaunas bedrītes un tā bezgalīgā aritmētiskā progresijā," piebilda A.Matīss.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas